Pocsék befejezést kapott a The Acolyte, de megmutattak egy olyan szereplőt, akitől leesik az állad

Pocsék befejezést kapott a The Acolyte, de megmutattak egy olyan szereplőt, akitől leesik az állad

Mit szóltok a The Acolety első évadához, most, hogy véget ért a szezon?

Megjelent a 8. rész is a Disney+ felületén, így befejeződött a Star Wars: The Acolyte első évada. Könyvet lehetne írni arról, hogy mit és hogyan csinált rosszul a sorozat, maradjunk annyiban, hogy ennyire amatőr írást, logikátlan történetvezetést és unalmas főszereplőt ritkán láttunk. A Star Wars sorozatok között voltak remek és kevésbé jó darabok, de ennyire undorító szájízt egyik sem hagyott maga után.

Nem sokat segít a helyzeten az sem, hogy a rendezője, írója és showrunnere - Leslye Headland - sajnos több ízben is félrevezette a rajongókat. Több interjúban elmondta például, hogy bár örülne egy második évadnak, ők úgy készültek hogy a történet kerek legyen az első évad végére és az megválaszolja a menet közben teremtett kérdéseket. Tény és való, hogy voltak olyan kérdések - többségében jelentéktelen kérdések - amiket megválaszolt a befejezés, ugyanakkor a legfontosabbak nyitva maradtak és tisztán látszik, hogy a befejezést arra hegyezték ki, hogy ebből a Disney még folytatást rendeljen.

A következő sorok spoileresek, csak akkor olvass tovább, ha már láttad a The Acolyte első évadának utolsó részét!

Sok sebből vérzik a show és az évadot befejező epizód is. Van azonban néhány másodperc, olyan 3-4, ami miatt érdemes végigszenvedni az utolsó részt. Feltűnik ugyanis benne egy rejtélyes alak, aki nagyon úgy tűnik, hogy nem más, mint Darth Plagueis. Az a Darth Plagueis, aki Palpatine mestere volt, akiről Palpatine úgy mesélt Anakinnak, hogy ő volt az, aki csúfot űzött a halálból és olyan áthatóan ismerte az Erőt, hogy életteremtésre tudta bírni a midikloriánokat. Pontosan ezt láttuk a The Acolyte szedett-vedett sztorijában is, Osha és Mae esetében. Lehet, hogy a The Acolyte oda fut majd ki, hogy Plagueis miként tett szert ekkora hatalomra? Nem hangzik rosszul, csak épp a megvalósítás gagyi.

Ő lenne Darth Plagueis a The Acolyte-ban
Kép: Disney/Star Wars

Egyrészt miért nem ezzel kezdte a széria? Ha az utolsó két rész kibővített verzióban lett volna az első két rész, és onnantól Plagueis, valamint a Brendokon található konvergencia köré épít a sztori, máris jobban örülnének a rajongók, én is. Másrészt pedig, én személy szerint örülök Plagueis felbukkanásának, de tényleg ez volt rá a legjobb mód? 3-4 másodpercnyi jelenet, amiben egy barlangban bujkál? Ez a nagy Darth Plagueis? Ettől rosszabb csak az lett volna, ha egy sziklán ült volna és újságba vágott lyukakon követte volna Qimirt és Oshát.

Kövess Minket!



Gamer szótár