Elvett számítógépek, kimaradó áram – India megmutatta, hogyan NE szervezz CS2 versenyt

Elvett számítógépek, kimaradó áram – India megmutatta, hogyan NE szervezz CS2 versenyt

Annyira rossz az indiai SkyEsports Championship 2024 szervezése, hogy egy csapat már hazament, a többiek pedig azzal fenyegetőznek, hogy követik a távozók példáját.

Emlékeztek még a legrosszabb CS:GO versenyre, a 2015-ös Gaming Paradise-ra? Ha nem, nem baj, hadd segítsünk! A szlovén tengerparton, Portorož városában rendezett torna azzal írta be magát a történelemkönyvekbe, hogy először a reptéren felejtették a játékosokat, majd a megfáradt utazók másnap arra ébredhettek, hogy nem csak az üdölővárosban, hanem a szervezésben is vihar tombol, mert nem voltak számítógépek a helyszínen. Ezt később csak felemásan sikerült orvosolni, de így legalább elindulhatott a Gaming Paradise Hell. Azt mondjuk azóta sem tudjuk – csak sejtjük –, hogy végül ez kinek és miért volt jó, mert a nyereményeket sohasem fizették ki a győzteseknek.

A Gaming Paradise történetében rengeteg olyan apró részlet van még, amely fölött most átsiklottunk, de azért valljuk be, kell egy erős fantázia hozzá, hogy akár csak versenyre keljen bármilyen esport rendezvény is ezzel. Az indiai SkyEsportsnál viszont azt mondták, hogy fogd meg a söröm, és néhány jelentősebb felállás, mint a BetBoom, az ENCE, a The MongolZ és az Eternal Fire bevonásával megteremtették a tökéletes kihívót.

A SkyEsports Championship 2024 problémái hétfőn indultak, amikor kiderült, hogy a játékosok gyakorlószobáiban borzalmas körülmények uralkodnak. Több csapat is panaszkodott, a leghangosabb viszont egyértelműen a BetBoom volt: Magnojez egy videóban prezentálta az asztalok állapotát, és később világossá vált, hogy azokból kiálló szegeket is találtak egyesek; de a számítógépekkel sem voltak elégedettek a játékosok, mert túl gyengék voltak. Utóbbi probléma kedden, az éles rendezvényen is jelentkezett, ami szintén rossz ómen volt. Bár ezt már nem kellett érdemben megtapasztalnia a többségüknek, miután áramkimaradások miatt az egész tornát halasztania kellett egy nappal a szervezőknek.

Kassad, a Bleed edzője szerint a gépeket sikerült kicserélni közben erősebbekre, csak hát ez már nem osztott vagy szorzott tegnap. A keddi problémák egy másik érdekessége az volt, hogy az Aurora edzője, brain szerint a SkyEsports már azon gondolkozott, hogy a hotelből folytassák-e a versenyt vagy inkább egy LAN centerből, mert a helyszín nem volt alkalmas a játékra. Mindez egyébként nem jelenti azt, hogy tegnap nem játszottak a csapatok egy meccset sem. Az indiai True Rippers például tolt egy Bo1-et a The MongolZ ellen, amikor éppen működtek a dolgok, csak hát ez alatt meg az adminok bakiztak hatalmasat: Crazy_Gamer szerint egyszer mindenkit kidobott a szerver 11:5-nél, majd amikor megoldották a hibát, a versenybírók a The MongolZnak ítélték a kört, mert az ő játékosaik később csatlakoztak le.

Mondanunk sem kell, a SkyEsports Championship 2024 hatalmas mémmé vált, a közösség pedig elég keményen rászállt, sokszor felhozva hasonlatként a nyitó bekezdésben is említett Gaming Paradise-t. Az összehasonlítás nem teljesen alaptalan, mert a körülmények láthatóan nevetségesek voltak az elmúlt két napban. Azonban fontos kiemelni azt is, hogy nem minden csapat osztozik a negatív tapasztalatokban, vagy legalábbis nem mindenki ugyanúgy éli meg és kommunikálja ezeket – mára a diskurzus inkább ekörül van.

Az orosz nyelvű közösségből többen felfedezték a potenciált abban, hogy ha tolják az újabb és újabb posztokat a tornáról, akkor azzal figyelmet generálhatnak. Csak ennek következtében egyre nehezebb kiszűrni, hogy mi igaz és mi nem, mert gyakran azonnal ugranak bármire, amivel csak egy kicsit is rossz színben tűntethetőek fel a szervezők. A CIS CS2 News nevű, a témában leggyakrabban posztoló Twitter-fiók például olyanokat állított egy ponton, hogy van, akinek Intel i5-3400F-fel kellett játszania. Egy nap után sikerült elismernie az oldalnak, hogy a SkyEsportsnál nem a múzeumba járnak 3. generációs Intel processzorokért (amilyenek valójában nem is léteznek), hanem az i5-13400F-re gondolt – nem mintha ez egy csúcs CPU lenne. De ez a téves információ addigra bejárta a netet, kárt okozott a szervezőknek, szóval majdnem mindegy, hogy végül beismerte-e a tévedést az oldal vagy sem.

Ezeket olvastad már?

Ami biztos, hogy a BetBoom csapata kedden este inkább úgy döntött, hogy hazamennek, mert szerintük a SkyEsports nem teljesíti az ígért feltételeket, nem biztosítja a verseny integritását. Magnojez, és később Nafany a HLTV Confirmedben azt állította, hogy nem csak különböztek a játékosok gyakorlásra szánt gépei teljesítményben, tőlük egy ponton elvették a gyakorlószobát figyelmeztetés nélkül, míg a 3DMAX-nek és a The MongolZnak nem is volt ilyen helye. A már említett Kassad azonban kifogásolta a BetBoom irányítójának néhány állítását, szóval kíváncsian várjuk, hogy a verseny utánra ígért videójában ő hogyan vélekedik majd a történtekről, mi az, amivel nem értett egyet.

Bár a SkyEsports Championship 2024 első napjai tragédiába fulladtak, a csapatok pedig a történtek miatt ultimátumot adtak a szervezőknek (további hibák esetén mindannyian távoznak), a verseny megy tovább. Szerdán már különösebb problémák nélkül zajlottak a mérkőzések, tehát van még remény. Ha viszont a SkyEsports szeretné letaszítani a Gaming Paradise-t a trónjáról, akkor még a nyeremények kifizetésekor (pontosabban nem kifizetésekor) felteheti az i-re a pontot. Igaz, ezen a ponton ez már lehet keveseket érdekelne, mert a legtöbben amúgyis a Major selejtezéshez szükséges pontok miatt mentek Indiába. Ha nem ez lebegne a szemük előtt, valószínűleg már rég otthon lennének mindannyian.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár