A Pingvin-sorozat nélkül nem fogjuk teljesen érteni a Batman 2-t

A Pingvin-sorozat nélkül nem fogjuk teljesen érteni a Batman 2-t

A készítők szerint a széria hidat képez majd a két film között, és lehet, hogy további spinoffokra is számíthatunk.

Matt Reeves egy kicsit újra gondolta a Denevérembert, ezért is lehet kissé megosztó a 2022-es Batman (The Batman), Robert Pattinsonnal a főszerepben. Azt viszont nem lehet vitatni, hogy ez az új vonal nagyon sok lehetőséget rejt, nem véletlenül kapott két esztendő után egy saját spinoff sorozatot a Colin Farrell által megformált Pingvin.

Reeves és Dylan Clark (a film producere) egy olyan filmekből és sorozatokból álló univerzumot szeretne elindítani – amit egyszerűen csak Batman Epic Crime Saga névvel láttak el –, amely a 2022-es alkotáshoz kapcsolódik, és ez azzal kezdődik, hogy Colin Farrell visszatér az alvilág uraként. Legalábbis a szeptemberben debütáló A pingvinben (The Penguin) a felemelkedését követhetjük majd nyomon.

„Ez egy Sebhelyesarcú sztori.” – mondta Lauren LeFranc vezető író és showrunner az Entertainment Weeklynek.

„Ez Oz hatalomra jutásának története, a kezdetektől a csúcsig.”

A történet szerint A pingvin konkrétan egy héttel a Pattinson-féle Batman után játszódik – amelyben Paul Dano Riddlerje felrobbantotta a tengerpartot, hogy elárassza Gotham Cityt –, és a középpontjában a maffiózó, Carmine Falcone (John Turturro) halála után kialakult intenzív hatalmi vákuum áll.

„Oz világában vagyunk.” – mondja LeFranc.

„A várost átszövi az alvilág. Oz az egyik mozgatórugója. Nem mindig lehet megbízni benne. Nagyon okos és nagyon módszeres, de rendkívül impulzív is. Nem lehet megjósolni, hogy mit fog tenni.”

Reeves és Clark eredetileg egy spinoff-sorozatot tervezett, amely Gotham City rendőrségére fókuszálna, a forgatókönyvét pedig a Gengszterkorzóért (Boardwalk Empire) is felelős alkotója, Terence Winter írta volna meg. Egy Arkham Asylum koncepció is kipattant a fejükből.

„Amikor a filmet [A Batman] írtuk, azt gondoltam: 'Hé, tudod mit? Azt hiszem, van néhány klassz sorozat, amit megcsinálhatnánk.” – emlékszik vissza Reeves. „Tulajdonképpen ezért akartam megkötni a szerződésünket a Warner Bros-nál.”

Ugyan ez a két ötlet meghíusult, a Gotham P.D. feldolgozásának elemei bekerültek A pingvinbe.

„Nem grandiózus, hanem inkább mitikus, shakespeare-i módon szerettük volna elmesélni ezt a nagyszerű sztorit.”

Ezeket olvastad már?

A nyilvánvaló kérdésre pedig, hogy Pattinson Batmanje felbukkan-e a sorozatban, nem meglepő módon mindenki, akit megkérdeztek, betartotta a bűnözői alvilág szabályait: nincs besúgás.

„Mi vagyunk a híd a két film között.” – árulja el LeFranc, utalva Reeves 2026-ra tervezett Batmanjének folytatására.

„Szinte egyenesen a Matt által tervezett második filmbe megyünk bele.”

Kövess Minket!



Gamer szótár