Saját feleségének megöléséért hosszú börtön vár az Attack on Titan anime neves szerkesztőjére

Saját feleségének megöléséért hosszú börtön vár az Attack on Titan anime neves szerkesztőjére

Hosszú idő után sikerült végre elítélni a tettéért.

Az Attack on Titan anime egyik készítője, a Bessatsu Shonen Magazine egykori alapító tagja és a neves Kodansha kiadóvállalat által finanszírozott néhány sorozat szerkesztője, Park Jung-hyun hosszú időre börtönbe vonulhat felesége megöléséért. Tanúvallomását az egymásnak ellentmondó beszámolók után megbízhatatlannak ítélték.

A 48 esztendős Parkot, a Kodansha korábbi alkalmazottját, aki olyan anime sorozatokat felügyelt, mint az Attack on Titan és a The Seven Deadly Sins, 2024. július 18-án 11 év börtönre ítélték a felesége 2016 augusztusában történt meggyilkolásának újratárgyalását követően. A tokiói legfelsőbb bíróság úgy ítélte meg, hogy Park megfojtotta 38 éves élettársát a japán Bunkyo városában lévő otthonukban. A bűnöst először 2017 januárjában tartóztatták le; az ügyészség pedig eredetileg 15 évet kért.

Park ügye furcsa fordulatokat vett az évek alatt. Az első kihallgatások során azt mondta, hogy felesége leesett a lépcsőn, majd azt állította, hogy öngyilkosság történt. Figyelemre méltó, hogy az öngyilkosságról szóló állítását nem osztotta meg a kiérkező mentősökkel. Feleségét a lépcső alján találták meg, a halál okaként pedig fulladást állapítottak meg. Amikor Park öngyilkosságra vonatkozó vallomását megkérdőjelezték a bíróságon, akkor azt állította, hogy a felesége erőszakosan viselkedett, és egy kés volt nála. Úgy fogalmazott, hogy a hálószobában – a holttesttől távolabb – talált vérfoltok azért kerültek oda, mert le kellett fognia a nőt, mielőtt elhagyta volna a szobát. Elmondása szerint nem sokkal ezután zajt hallott az ajtó előtt, és később vette észre, hogy a nő öngyilkos lett.

A Tokyo Reporter hozzáteszi, az ellentmondásos beszámolóját azzal indokolta, hogy nem tudta elmondani a gyerekeinek, hogy az édesanyjuk öngyilkos lett. A július 18-i ítéletet követően a bíró úgy találta, Park indoklása nem volt hiteles, hozzátéve:

„Túlságosan hirtelen és természetellenes, hogy a feleség elvesztette az eszméletét, majd ennek ellenére zajt csapott és öngyilkos lett.”

Park kijelentette, hogy fellebbez a döntés ellen:

„Ez helytelen. Gondoskodni fogok róla, hogy korrigálják.”

Ügyvédje úgy véli, hogy az ítélet inkább Park vallomásának megbízhatatlansága miatt született meg, mintsem a gyilkosságra vonatkozó erős bizonyítékok következményeként.

„Nem tehetek róla, de gyanítom, hogy ez az ítélet lényege. Ez rendkívül igazságtalan, és felháborítónak tartom.” – mondta.

Ezeket olvastad már?

Park 1999 óta dolgozott a Kodansha-nál, és ő volt a Bessatsu Shonen Magazine első felelős szerkesztője. Később, 2016 júniusában a Weekly Morning szerkesztője lett. Korábban már kétszer is bíróság elé kellett állnia; most pedig a Legfelsőbb Bíróság rendelte el a perújrafelvételt, miután megállapította, hogy nem minden bizonyítékot vizsgáltak meg megfelelően.

Kövess Minket!



Gamer szótár