Hibátlan értékeléssel tarol az új Batman sorozat

Hibátlan értékeléssel tarol az új Batman sorozat

Gotham City maszkos szuperhősének legújabb kalandja, a Batman: Caped Crusader ugyan hivatalosan még nem jelent meg, de a premier előtti vetítéseket követően mégis tökéletes pontszámmal rajtolt el a Rotten Tomatoes felületén.

Az 1940-es években játszódó, Bruce Timm keze munkáját dicsérő – akinek egyébként korábban az egyik legjobb animációs sorozatot, a Batman: The Animated Series-t köszönhetjük – alkotást egyszerűen imádják a kritikusok.

A tíz epizódból álló első évadban Hamish Linklater adja Batman hangját, Christina Ricci kelti életre a Macskanőt, Jamie Chung szólaltatja meg Harley Quinnt, és Diedrich Bader hallhatjuk Kétarcként majd.

A sorozatot a tervek szerint 2024. augusztus 1-jén indítják útjára digitálisan az Amazon Prime Video streamingplatformon, és a történet szerint Bruce Wayne, azaz Batman egy korrupt emberekkel és bűnözőkkel teli város ellen kell, hogy felvegye a harcot. A korábbi alkotásoktól eltérően a The Caped Crusader révén egy jó nyolcvan évet visszarepülünk azonban az időben. A sorozatra adott első reakciók szerint a kritikusok szeretik a noiros felfogást. Az animációs széria kvázi tökéletes, éppen ezért jelenleg 100%-os értékeléssel ékeskedik a Rotten Tomatoes oldalán.

Witney Seibold, a Slashfilmtől úgy jellemezte,mint „az elmúlt évtized legjobb Batman alkotását, hozzátéve:

„Ez egy friss koncepció, mivel megpróbál egy Batman-történetet kreativitással, gondossággal és a karakterek iránti érzékkel elmesélni.”

A Collider dicsérte a főszereplő szinkronszínész teljesítményét, és azt írta:

„Hamish Linklater szilárd alakítást nyújt Batmanként és Bruce Wayne-ként is.”

Eközben a Slant Magazine szerint az új sorozat méltó elődje, a Batman: The Animated Series ikonikus örökségéhez.

„Akárcsak a Batman: The Animated Series-ben, itt is valódi veszélyérzet érződik az egyes jelenetekben.”

Ezeket olvastad már?

A Batman: Caped Crusader 2024. augusztus 1-jén debütál az Amazon Prime Videón.

Kövess Minket!



Gamer szótár