Így válik Vasemberből Doctor Doom az új Bosszúállókban egy teória szerint

Így válik Vasemberből Doctor Doom az új Bosszúállókban egy teória szerint

A multiverzum adta lehetőségeket most lehet a legjobban kiaknázni, de vajon ezen a módon működhet-e?

Az MCU következő szakaszának nagy gonoszát Robert Downey Jr. alakítja majd, akit sikerült meggyőzni – egy nagyon szaftos ajánlattal – a visszatérésről. A korábban Tony Stark/Vasembert megformáló színész most Doctor Doom szerepében lubickolhat majd. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a gonosztevő ezen verziója vajon kapcsolódik-e valamilyen formában Tony Starkhoz.

Vasemberből lesz Doctor Doom a Marvel képregényekben?

Miután a kezdeti sokk kicsit alábbhagyott a Marvel San Diego-i Comic-Conon történt bejelentését követően, már csak egyetlen dolog okoz zűrzavart. Mivel a multiverzum fontos tényező az MCU legújabb projektjeiben, nem annyira meglepő, hogy egy színész egy másik szerepben is felbukkanhat a képernyőn. Doctor Doom és Vasember azonban nem éppen régóta rokonok; a bolygó különböző szegleteiben tevékenykednek, és csak ritkán kerülnek kapcsolatba egymással. Szerencsére van olyan forrásanyag, amelyből a Marvel Studios meríthet, és amely megkönnyítheti ezt az átmenetet.

Van néhány olyan eset ugyanis, amikor Vasemberből Doctor Doom lesz. Az egyik ilyen esetben a Föld-5012-es Anthony Starkja, aki a Titannus elleni háború során sok barátját elvesztette, és végül rossz útra tért. Reed Richard nemcsak szembeszállt az egykori hőssel, aki Vasember néven futott, miközben Doctor Doomhoz hasonló jelmezt visel, hanem száműzte őt a Marvel első számú Földjére. Ennek az univerzumnak a hősei azt hiszik, hogy Doctor Doom gonosztevő, és összefognak, hogy elkapják.

Egy másik példa a két karakter nagyszabású találkozására a „Mi lett volna, ha?” történet, amelyben Doom és Tony testet cserélnek, miközben utóbbi még főiskolára jár. Mivel az életét ellopták tőle, Tony bosszút esküszik Doom ellen. Persze ott van még az a történet is, amikor Doom helyettesítette Tonyt a hírhedt Vasember-futam alatt, de valószínűleg Kevin Feige-ék nem ebbe az irányba akarják terelni az MCU-t.

Ezeket olvastad már?

Ha pedig ezek a sztorik nem lennének elég izgalmasok, akkor most napvilágot látott egy teória, miszerint Tony Starkról kiderül, hogy ő volt a Szent Idővonal „horgonylénye”. A 616-os univerzum az elvesztését követően most haldoklik, és hogy megoldják ezt a problémát, a Bosszúállók kerít egy másik Stark-változatot, hogy megmentsék a világukat. Lassan azonban rá kell döbbenniük, hogy ő nem az a Stark, akit reméltek, hanem valójában Doctor Doom, aki egy eszement tervet akar megvalósítani.

Kövess Minket!



Gamer szótár