Minden eddiginél többet kap Robert Downey Jr. az MCU-s visszatéréséért

Minden eddiginél többet kap Robert Downey Jr. az MCU-s visszatéréséért

Emellett az új Bosszúállókat dirigáló testvérpár sem jár rosszul.

A Végjáték után mondhatni az ínség évei következtek a Marvel számára, és bár sajnálni nem kell őket, reszketve igyekeznek visszatalálni a helyes útra. Ennek az egyik jele, hogy még Deadpoolt meg a mutánsokat is bemutatták az MCU-ban, emellett visszatérnek a múltban már jól bevált formulához. Ez azt jelenti, hogy újra összeáll a franchise koronaékszere, Robert Downey Jr. a Russo testvérekkel, akik a stúdió két legsikeresebb filmjét hozták tető alá – Bosszúállók: Végtelen háború & Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Infinity War & Avengers: Endgame).

A régi banda kulcsembereinek visszahozása azonban nem lesz olcsó mulatság. Források szerint a Marvel 80 millió dollárt szán az Anthony és Joe Russo rendezőpárosra, hogy elkészítsék az új Avengers részeket, Robert Downey Jr. viszont a hírek szerint még ennél is jóval többet tehet zsebre – legutóbb a végjátékért kapott 75 milliót, de most biztosan ennél is többnek örülhet –, hogy a két új alkotásban magára öltse Doctor Doom jelmezét. Russóék megállapodása nem tartalmaz utólagos kompenzációt, de bizonyos esetekben további bónuszokkal is gazdagodhatnak – 750 millió és 1 milliárd dolláros bevétel esetén nekik is csurran-cseppen még egy 'kis' extra. A testvérek a két filmet az AGBO nevű cégükön keresztül fogják legyártani, ami némileg eltér az eddigiektől, ugyanis a Marvel jellemzően nem dolgozik külsős producerekkel, mert inkább házon belül oldják meg a dolgot.

Downey elé, aki a 2008-as első Vasember-filmben Tony Starkként segített a Marvelnek pénznyomtató gépezetté varázsolni az MCU-t, elég komoly szerződést raktak le, bennfentes információk szerint bárhova magánrepülőgéppel utazhat, külön biztonsági szolgálat vigyáz majd rá a forgatásokon, és egy egész lakókocsi-parkot biztosítanak majd az újdonsült Oscar-díjasnak. (Downey idén hazavihette az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést is.)

Egy jól értesült forrás szerint Downey messze a legjobban fizetett tagja a Marvel Moziverzumnak, és eddig 500 és 600 millió dollár közötti összeget tehetett zsebre a négy Bosszúállók, három Vasember, a Hihetetlen Hulk, az Amerika kapitány és az Amerika kapitány: Polgárháború, valamint a Pókember: Hazatérés című filmekért.

Ezeket olvastad már?

Mégis, néhány változtatásra szüksége van a stúdiónak. Míg a Russo testvérek előző két Bosszúállók filmjét Atlantában forgatták, addig az új felvonásokat 2025 második negyedévétől Londonban veszik fel. Források szerint Downey viszont csak úgy egyezett bele, hogy visszatérjen az MCU-ba, ha Russóék rendezik a filmet.

„Ők voltak az egyetlenek, akikkel hajlandó volt együtt dolgozni.” – állítja egy belsős ember.

Elvégre a testvérek két Bosszúállók filmje együttesen 4,851 milliárd dollárt hozott.

Kövess Minket!



Gamer szótár