Történelmet írt az R-besorolású filmek között a Deadpool és Wolverine

Történelmet írt az R-besorolású filmek között a Deadpool és Wolverine

A szájhős visszatért a nagyvászonra, és tényleg beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A Shawn Levy rendezésében, a franchise ötletgazdájával és főszereplőjével, Ryan Reynolds-szal szoros együttműködésben készült Deadpool és a Rozsomák rekordot döntögető 205 millió dollárt szedett össze az Egyesült Államokban az első hétvégéjén, ezzel minden idők nyolcadik legnagyobb nyitányát sikerült elérnie, az R-besorolású filmek között pedig új király született – korábbi rekordot ezen a téren az első Deadpool tartotta 133,7 millió dollárral.

A film nemzetközi szinten is rekordot döntött az R-kategóriás alkotások között: 55 országot figyelembe véve 233,3 millió dollárra volt jó, ami 438,3 milliós globális startot jelent. Ezzel nem csak elérni sikerült a bemutató megelőző 160-175 milliós becsléseket, hanem bőven meg is haladta a Deadpool és Wolverine.

Továbbá a hazai rekordok mellett ez a produkció Reynolds, Levy és Jackman eddigi legjobb nyitása, és az ötödik legtöbb bevételt elérő szuperhős film a nyitóhétvégét illetően. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a harmadik felvonás lett minden idők legnagyobb júliusi nyitása, 2024-ben ennyire jól még egyetlen egy alkotást sem fogadott a közönség, és a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No way home) 2021 decemberi premiere óta ilyen pazarul még egyetlen egy projekt sem startolt el.

Globálisan nézve legutóbb csak az Avatar: A víz útja (Avatar: The way of Water) tudott még ennél jobb eredményt elérni – James Cameron folytatása 439 milliót szedett össze 3 nap alatt akkor. Emellett a Marvel átlépte a 30 milliárd dolláros határt az MCU-s filmjeivel, és ezzel a történelem legnagyobb bevételét hozó franchise-ává vált (ez magában foglalja a Sony, a Paramount és a Universal által forgalmazott filmeket, szemben a csak a Disney által forgalmazott filmekkel).

A Deadpool és Rozsomák az első az R-kategóriás filmek sorában, amelyet a Disneynek köszönhetünk, de Kevin Feige időközben már megerősítette, hogy az új Penge reboot is ilyen minősítéssel lesz majd ellátva – a rajongók nagy-nagy örömére, csak készülne már el ugyebár. A Rotten Tomatoes oldalán eközben a felhasználók értékelései alapján 97%-on áll a film, míg a Metacriticen 8.1 pontot hozott össze.

Ezeket olvastad már?

Az első Deadpool is történelmet írt egyébként, amikor 2016 februárjában 133,7 millió dollárral nyitott az Egyesült Államokban, és bebizonyította, hogy egy szuperhősfilm a legerősebb besorolás ellenére is képes nagy tömegeket bevonzani. Kicsivel több, mint két évvel később a Deadpool 2. 125,5 millió dollárral debütált.

Kövess Minket!



Gamer szótár