Amerika Kapitányra szinkronosan is a frászt hozza a Szép új világ

Amerika Kapitányra szinkronosan is a frászt hozza a Szép új világ

Drámából és zúzásból most lesz hiány, a már repülni képes szuperhősnek pedig komoly erőkkel kell szembenéznie, ha meg akarja menteni ismét a világot.

Anthony Mackie alkalmazkodik az új világrendhez. Sam Wilson öregbítheti tovább Amerika Kapitány legendáját a Szép új világ (Captain America: Brave New World) által okozott kalamajkában. A hivatalos leírás szerint egyébként egy földhözragadt politikai thrillert kapunk, amely erőteljesen visszautal majd a 2014-es Amerika kapitány: A téli katonájára.

Harrison Ford eközben most mutatkozik be először az MCU-ban, méghozzá Ross tábornok szerepében, akit korábban a néhai William Hurt alakított, és elnökké avatása után az első dolga, hogy hivatalos katonai pozíciót ajánljon fel a Kapitánynak. Wilson eközben rájön, hogy az elnök belső köreiben sem bízhat már meg, nem sokkal később pedig nyilvánvalóvá válik, egy globális összeesküvés közepébe csöppent.

Mackie már A tél katonája óta Sam Wilsonként (Sólyom) igyekszik segíteni az amerikai kormányt és megmenteni a világot, ráadásul az utolsó pillanatig az első Amerika Kapitány (Chris Evans) hű szövetségese volt – fel is róják neki, hogy ő bizony nem egy Steve Rogers. Természetesen feltűnt a Polgárháborúban (2016) és több Bosszúállók-filmben is, mielőtt a Disney+-ra berepült volna A Sólyom és a Tél Katonája (The Falcon and the Winter Soldier) című sorozat, amelyben kiderült miként vált Sam Amerika Kapitánnyá.

Ezeket olvastad már?

A 2025 februárjára tervezett filmet a The Cloverfield Paradox rendezője, Julius Onah dirigálta, a forgatókönyvet pedig A Sólyom és a Tél Katonája alkotója, Malcom Spellman és Dalan Musson rakta össze. A Holdlovag (Moon Knight) írója, Matthew Orton is dolgozott a forgatókönyvön, neki köszönhetőek az újraforgatásokhoz kért extra oldalak, amelyek egy új karakterrel is kibővítették a sztorit. Így kerülhetett be a stábba Giancarlo Esposito is, akire valószínűleg fontos küldetés vár. Íme az első előzetes magyar szinkronos változata, amely nem biztos, hogy akkorát üt, mint az eredeti – Anthony Mackienek Papp Dániel, míg Harrison Fordnak Csernák János kölcsönzi a hangját:

Kövess Minket!



Gamer szótár