Túl sokat lopott a The First Descendant a Destiny 2-től?

Túl sokat lopott a The First Descendant a Destiny 2-től?

Próbáltátok már a The First Descendant-et, hogy tetszett?

A Steam egyik új üdvöskéje a Nexon legújabb játéka, a The First Descendant. A program néhány napja jelent meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is, és meglehetősen szép rajtot vett. Steamen ebben a pillanatban is több, mint 200 ezren játszanak vele, ami részben persze köszönhető annak, hogy egy ingyenes játékról beszélünk, részben annak hogy akciós dús játékmenete könnyen tanulható és remekül eladható, részben pedig annak is, hogy erősen túlszexualizáltak a játék páncéljai, így könnyű eladni egy-két csinos ázsiai lánnyal.

Meglátjuk, hogy hol lesz pár hónap múlva a játék. Először a Stellar Blade-ről is azt hittük, hogy csak a csinos főszereplőre épít, majd kiderült hogy jóval tartalmasabb a játék. A The First Descendant személyében viszont egy free to play, looter-shooterről beszélünk, erősen más játékok által ihletett elemekkel, ami ideig-óráig biztosan működik, de hosszú távon... majd meglátjuk.

Az biztosan nem segít a helyzeten, hogy bár sokan játszák, azért kritizálni bőven lehet (rosszul fut, ingyenes de szinte mindenért fizetni kell benne, nem túl eredeti stb.), sőt, most egyre többen hiszik, hogy a játék többet lopott másoktól a kelleténél. A Forbes egyik újságírója, Paul Tassi hívta fel arra a figyelmet, hogy bizonyos szinten játékelemek és fegyverek is sok hasonlóságot mutatnak a Destiny 2-vel, de ami a leginkább szembetűnők, azok a játék egyes ikonjai. Képességek, fegyverek, területek, karakterosztályok ikonjai, amik tényleg úgy néznek ki, mintha fogták volna a Destiny 2 ikonjait és egy picit átdolgozták volna, éppen csak annyira, hogy azok még ne essenek át azon a bizonyos határon.

Paul Tassi képe a rendkívül hasonló ikonokról

Mit gondoltok? Szerintetek is túl sok a hasonlóság a két játék ikonjai között?

Kövess Minket!



Gamer szótár