Ettől a Resident Evil animétől ma nem látsz jobbat

Ettől a Resident Evil animétől ma nem látsz jobbat

Kár, hogy ez egyelőre csak a rajongók képzeletében létezik.

Az elmúlt években sikerült végre visszatalálnia a helyes útra a Capcomnak a Resident Evil szériával, hiszen a Village után a négyből készült remake is remek darab lett – amelyhez már van magyar szinkron is, amit érdemes kipróbálni.

Ez még semmi, ugyanis lehullott a lepel a kilencedik részről is, így most már nem csak az biztos, hogy hivatalosan készül, de szerencsére nagyon jó kezekbe került a következő felvonás, így nincs miért aggodnunk.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

A Resident Evil univerzumában egyébként rengeteg kísérteties dolog található. Ezek a játékok tele vannak komor és lepusztult helyszínekkel, elképesztő karakterekkel, és groteszk földöntúli lényekkel. A Resident Evil 4 különösen bizarr ezen a téren, hiszen egyeseknek gyomorforgató látvány lehet a Las Plagas parazita által megfertőzött, mutálódott és megcsonkított szektás falusiak szörnyűséges dizájnja. Ez csak az egyik oka annak, hogy sokan minden idők egyik legjobb horrorjátékának tartják.

Ezeket olvastad már?

Most egy Ghibli stílusú anime koncepcióját is megosztották a neten. Sajnos nem érdemes idő előtt izgalomba jönni, mert ez nem egy létező projekt, pedig tudnánk értékelni egy ebben a stílusban elkészült sorozatot. Pedig egyébként nem biztos, hogy távol állna ez a koncepció a stúdiótól. Az 1985 óta működő Ghibli Stúdió filmjei nemzetközi elismertségnek, sok esetben rajongásnak örvendenek, különösen mióta 2002-ben a Chihiro Szellemországban elnyerte a legjobb animációnak kijáró Oscar-díjat. Van egyfajta varázslat, amikor két szeretett világ egymásba olvad, és olyan fúziót hoz létre, amely egyszerre ismerős és csodálatosan új. Képzeljük el, hogy a Resident Evil epikus univerzumát, különleges karaktereivel és hátborzongató cselekményeivel, összekeverjük a Studio Ghibli fenséges művészetével. Az eredmény? Egy lélegzetelállító újragondolás, amely úgy kelti életre a T-vírust, ahogy még soha nem láttad.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár