Az Until Dawn ijesztő pszichiáterét alakító színész is visszatér a filmadaptációban

Az Until Dawn ijesztő pszichiáterét alakító színész is visszatér a filmadaptációban

Peter Stormare, a Fargo és a Call of Duty: Black Ops 4 színésze, visszatér, hogy ismét a fura figura bőrébe bújjon.

Az Until Dawn 2015-ben mondhatni meglepte a horror szerelmeseit, hiszen egy újszerű élménnyel ajándékozott meg minket a Supermassive Games. Egy amolyan interaktív mozifilmet kaptunk, amelyben egy történet bontakozik ki a szemeink előtt, miközben a mi kezünkben van a főszereplők sorsa. A jó hír az, hogy idén még PC-re is befut az eddig PlayStation exkluzív cím, illetve kap majd egy élőszereplős adaptációt is.

Ez utóbbiról néhány új információ is kiderült a napokban. Hamarosan nekilátnak majd a forgatásnak, de előtte még bejelentették azt is, hogy Peter Stormare visszatér a korábbi szerepéhez, és a videójáték után, a filmben is ő alakíthatja majd Dr. Hillt. Ez a karakter egy pszichiáter, és az eredeti játékban akkor jelent meg, miután a játékosok olyan döntéseket hoztak, amelyek befolyásolták az egész sztorit. Az persze nem világos, hogy a filmben ezt hogyan valósítják majd meg, ráadásul a cselekmény részleteit egyelőre még hétpecsétes lakat alatt őrzik.

Stormare mellé újonnan érkezik Maia Mitchell (The Fosters, Teen Beach 2) és Belmont Cameli (Saved by the Bell, Based on a True Story), akiknek szerepét egyelőre titokban tartják. Rajtuk kívül feltűnik majd még a vásznon Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-Young Yoo és Odessa A'Zion is.

Az egyelőre nem világos, hogyan kezeli majd a film azokat az interaktívabb elemeket, amelyekről a játékosok a franchise-t ismerik. Dr. Hill jelenléte legalább utal arra, hogy lesz némi kötődése a 2015-ös videojátékhoz. Az eredeti történetben egy baráti társaságot ismerhetünk meg, akik egy téli vakációra indulnak az erdő közepére, de sorsuk összefonódik, miután megtámadja őket maszkos rém és más természetfeletti dolgok is megkeserítik az életüket. Az eredeti szereplőket olyan színészek keltették életre a motion capture segítségével, mint Hayden Panettiere, Rami Malek, Brett Dalton, Jordan Fisher és Meaghan Martin is szerepel.

Ezeket olvastad már?

Az adaptációt a Shazam! Az istenek haragja (Shazam! Fury of the Gods) és az Amikor kialszik a fény (Lights Out) rendezője, David F. Sandberg dirigálja majd, a forgatókönyvet pedig az Annabelle: Creation írója, Gary Dauberman jegyzi.

Kövess Minket!



Gamer szótár