CYGNI játékteszt - Fenékvillantós lövöldözés egyenesen Skóciából

CYGNI játékteszt - Fenékvillantós lövöldözés egyenesen Skóciából

A kilőtt lövedékek száma közelíti a végtelent a CYGNI: All Guns Blazingben.

Már a Nokia 3310-es korszak óta mindenki tudja, hogy egyre erősebb lövegekkel felszerelt űrhajóval pusztítani 2D-ben meglepően szórakoztató élmény. A Space Impact megjelenése új löketet adott ennek a műfajnak, aminek legújabb képviselőjét a japán KONAMI adta ki, de a fejlesztést néhány skót programozóra bízták. Az eredmény a CYGNI: All Guns Blazing, ami kifejezetten hangulatos előzetessel csigázta fel a gamereket.

Az első indítás után vár a néhányperces Tutorial, majd jöhet a fejes az elpusztított masinák tengerébe. A címben emlegetett fenékvillantás egyáltalán nem túlzás, tényleg egyetlen fehérneművel kezdődik a főszereplő beöltözése, hogy utána néhány pillanattal megmentse a világot a pusztulástól. A grafika lehet az első, ami azonnal felkelti az érdeklődést, ugyanis tényleg látványos effektek közepette lehet kitérni a mindenhonnan érkező támadások elől. Hiába azonban a lenyűgöző látvány, a pályák és az ellenségek felépítése elég rövid idő után unalmassá válik, amiket csak a változatos bossharcok dobnak fel. A kreatív szakemberek mindent beleadtak a főellenségeknél, erre nem lehet panasz. Addig eljutni azonban inkább frusztráló, főleg úgy, hogy a nehézségi szintet úgy lőtték be, hogy már "mediumon" megszenvedjen az ember.

Az űrhajó fejlesztéseihez szükséges erőforrások farmolásáról szól valójában a játék, ugyanis nincsenek "power upok", amiket a pályán fel lehet szedni. Ez egy újabb kihagyott ziccer, mivel a monoton kattintgatást nem töri meg így igazán semmi. Ha láttál egy videót a játékmenetről, akkor valójában mindent láttál, nem tartalmaz óriási csavarokat a Cygni. Szomorú, mert kiéhezetten vártak egy igazi űrlövöldét már a rajongók, helyette egy középszerű, igaz látványos akciót kaptak, ami a B-listán foglal helyet a kreatívabb megoldások terén. Az árazást nem is érdemes megemlíteni, mivel Steamen 29,99 euróért biztosan nem éri meg, hogy ennyit fizess érte, cserébe Epic Games Store-on augusztus 8-án 17:00-tól egyetlen fityinget sem kell kicsengetned érte. Utóbbi ajánlattal érdemes élni, mert egy vadonatúj megjelenést ingyen behúzni mindig jó érzéssel tölti el a videójátékost.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN