18

Elmúltál már 18 éves?


/
TippmixPro CS2 Masters: Mindent, amit a 2024-es őszi szezon újdonságairól tudni kell

TippmixPro CS2 Masters: Mindent, amit a 2024-es őszi szezon újdonságairól tudni kell

Kell LAN? Lesz LAN!

Idén sem marad el az őszi TippmixPro CS2 Masters versenye, ám ahogy tavaly ilyenkor is tettük, most is felfrissül kicsit a bajnokság. Azaz nem is annyira kicsit, hiszen idén egy teljesen új lebonyolítási rendszert kap a verseny, ami reményeink szerint tömörebb és izgalmasabb mérkőzéseket jelent majd. Ami jó volt a korábbi szezonokban, amit szerettek a nézők és a játékosok azt megtartottuk, ami viszont javításra, esetleg cserére szorult, az most megkapja a várva várt ráncfelvarrást, hogy a TMP CS2 Masters idén ősszel az ország legnagyobb, legkomolyabb díjazását kínáló és legizgalmasabb versenyévé váljon. A következő néhány bekezdésben pedig fussunk át a verseny legfőbb pontjain, nézzük mi maradt és mi változott.

Selejtezők

Ez talán már nem akkora újdonság - hiszen tavasszal is így volt - de az őszi szezonban sem lesz zárt kvali. Szeptember 7-én és 8-án tartjuk a 2024-es őszi TMP CS2 Masters selejtezőit, melyekre bárki jelentkezhet, bárki megmérettetheti magát és bárki bejuthat rögtön a fő versenyre. A kvali mindkét napja single-elimination bracket kap, melyeken Bo1-es meccseken lehet majd menetelni, kivéve azokat az összecsapásokat, amik már a továbbjutásért zajlanak, azok Bo3-as meccsek lesznek. A selejtezőkről a top 4 csapat jut majd tovább, összesen tehát 8 alakulat.

Annak érdekében, hogy a selejtezők a lehető legtisztább, leginkább egyenlő körülményekkel várja a profikat és a kezdőket is, a selejtezőkön elindult négy legmagasabb FACEIT elo számmal rendelkező csapatát kiemeljük és az ágrajz négy eltérő sarkába tesszük.

A selejtezők FACEIT-linkjei a jövő hét folyamán élesednek.

Meghívottak

Ami viszont már nagyobb változás a selejtezőket illetően, hogy idén nincsenek meghívott csapatok, mindenkinek a nyílt kvalikból kell indulnia, így mindenki azonos esélyekkel szerezhet magának helyet a versenyen. Írjátok be a naptárotokba, szeptember 7-én és 8-án jönnek a selejtezők.

Online szakasz

Az őszi szezon legnagyobb dobása, hogy teljes mértékben elhagyjuk az online szakaszt. A kvalikat persze online tartjuk, de utána nincs több hetes online szakasz nehezen egyeztethető meccsekkel, csúszásokkal és pótlásokkal, amik megnehezítik a játékosok életét és követhetetlenné teszik a versenyt a nézők számára. A selejtezőkből 8 csapat jut be a versenyre, ami idén ősszel egy három napos LAN lesz.

LAN? LAN!

Bizony, három napnyi kőkemény LAN, hiszen mi is sokatoktól hallottuk már, hogy kevés a CS-LAN itthon. Hát most lesz! A selejtezők után két darab, egyenként 4 fős csoportba kerülnek a csapatokat, de idén már a csoportkör (október 4. és 5.) is LAN-on lesz, ahogy az október 6-i rájátszás és persze a döntő is. A csoportokból a 2-2 legerősebb alakulat jut majd be a rájátszásba, ahol így összesen 4 csapat vághat majd neki a végső küzdelemnek a fődíjért.

Díjazás

A díjazás idén ősszel is kimagasló értékű. Ezúttal is 2 millió forintot osztunk szét a csapatok között, méghozzá a következő megosztással:

  • 1. helyezett: 750 ezer forint
  • 2. helyezett: 450 ezer forint
  • 3-4. helyezett: 225 ezer forint csapatonként, összesen 450k
  • 5-6. helyezett: csapatonként 100 ezer, összesen tehát 200k
  • 7-8. helyezett: csapatonként 75 ezer, összesen tehát 150k

ESL Pro League

Az utóbbi néhány szezonban rendkívül büszkék voltunk arra, hogy a TippmixPro CS2 Masters aktuális bajnokcsapata esélyt kapott arra, hogy bejusson az ESL Pro League-be. Így játszhatott például a PERA a XIX. szezonban, ahol sikerült elverniük a NiP ötösét. A Valve azonban nem csak a Majort, de a franchise rendszerű ligákat is alaposan megváltoztatja, így sajnos a TMP CS2 Masters jelenleg nem kapcsolódik az ESL Pro League-hez, tekintve, hogy jövőre teljesen más alapokon működik majd az EPL. Meglátjuk, hogy miként szerepel majd a Valve-rendszere, bízzunk benne, hogy később újra az EPL-ért küzdhetnek majd a TMP CS2 Masters bajnokai.

A Valve új szabályozásáról és az EPL várható átalakulásáról a következő cikkben olvashatsz!

Média nap

Végezetül pedig a média nap, amit természetesen idén is megtartunk. Az utóbbi évek kérdezz-felelek stílusú tartalmait viszont picit meguntuk, úgyhogy idén új, sokkal viccesebb programokkal készülünk, sőt, lekopogom, de még izgalmas vendéggel is. A végeredményt úgyis látjátok majd szeptember közepétől az Esport1.hu-n, az Esport1 Tiktok- és YouTube-csatornáján.

Kövess Minket!



Gamer szótár