A franchise atyja egy új Terminator filmen dolgozik titokban

A franchise atyja egy új Terminator filmen dolgozik titokban

Ha csak félig-meddig sikerül megidézni az első és második felvonás atmoszféráját, már izgatottan várhatjuk a premierjét.

James Cameron legutóbb az Avatar második részével csábította moziba a rajongókat, de azóta egy kicsit eltűnt. Persze eddig sem tétlenkedett, hiszen úgy tűnik, hogy valami nagy dologra készül – és ezt nagyon titokban tartja. A rendező adott egy interjút a The Hollywood Reporternek, melynek során elsősorban az új Terminator Zero animációs sorozatról beszélt, de végül azt is megosztotta, hogy hamarosan ő maga is visszatér a franchise-hoz egy új titkos projekttel. Ennek apropóján pedig már kitalálható, hogy egy új filmen dolgozik, amely ismét elkalauzol minket a Terminátor-univerzumba. Azt viszont nem árulta el, hogy pontosan min dolgozik.

Cameron egyébként megosztotta gondolatait a Terminator Zero-ról, a Netflix új anime szériájáról, amely a történet szerint alaposan bemutatja a gépek elleni harcokat, illetve az Ítéletnap eredetét is boncolgatja. A sztori az atomháború kiváltó okait fogja feltárni. A széria bizony felkeltette a Terminátor-rajongók, köztük Cameron figyelmét is.

„Érdekesnek tűnik. Hasonlóan viszonyulok hozzá, mint a Sarah Connor Chronicles-hez – más emberek történeteket pörgetnek egy általam megalkotott világban, ez érdekes számomra. Mit vesznek ki belőle? Mi izgatta őket benne? Hová akarnak eljutni vele? Úgy tűnik, hogy visszatérnek az Ítélet Napjának kiváltó okához – a nukleáris háborúhoz –, és hogy ez egy végső idővonal-e. Kíváncsi vagyok, hogy mire jutottak.”

Az interjú igazi csattanója az volt, amit Cameron ezután mondott. Megosztotta ugyanis, hogy egy új projekten dolgozik, amelynek keretében visszatér a 40 évvel ezelőtt általa létrehozott franchise-hoz.

„Most éppen a saját Terminátoros anyagomon dolgozom. Ennek semmi köze ehhez. Mint a The Sarah Connor Chronicles , alkalmanként olyan dolgokhoz nyúltak hozzá, amikkel teljesen függetlenül játszottam. Szóval van bennem némi kíváncsiság, mert nyilvánvalóan jó lenne látni, hogy sikeres lesz.”

Ezeket olvastad már?

Alighanem ez nem a véletlen műve, hiszen a Terminator Zero még idén napvilágot lát a Netflixen, illetve a Terminator 40. évfordulójára tervezett 4K-s verzió még decemberben megjelenik. A kérdés az, hogy vissza lehet-e még terelni abba az irányba ezt a franchise-t, amit sok évtizeddel ezelőtt, az első és második résszel megteremtett a legenda, hiszen ezt a két felvonást minden idők legjobb sci-fi alkotásai között tartják számon mind a mai napig. Magasra tette azt a bizonyos lécet a folytatások számára, és azért valljuk be, nem is igazán sikerült egyik produkciónak sem megugrania azt. Cameron részvétele egy új Terminátor-projektben azért nagy bizakodásra adhat okot.

Kövess Minket!



Gamer szótár