Az első vélemények után jobb, ha már most jegyet váltasz az Alien: Romulusra

Az első vélemények után jobb, ha már most jegyet váltasz az Alien: Romulusra

Nem csak az akciót, és a horrort osztották el jól, hanem egy csavart is tartalmaz a végjáték.

Fede Álvarez hőn várt Alien: Romulus című filmjét már elindult hódító útjára, viszont egyelőre csak a kiváltságosok tekinthették meg a premier előtti vetítéseknek hála. Az első reakciók pedig már meg is jelentek a közösségi oldalakon, és úgy tűnik eléggé sikerült eltalálni az atmoszférát.

A régóta futó Alien-franchise nyolcadik része Ridley Scott 1979-es Alien és James Cameron 1986-os Aliens című filmjének eseményei között játszódik. A Romulus története szerint egy csapat fiatal űrkolonista szeretné megtalálni a szerencséjét, ezért ki akarnak fosztani egy elhagyatott űrállomást, azonban nem várt problémával találják magukat szembe. Az univerzum egyik legveszélyesebb fenevada ugyanis lesben áll, hogy megtalálja következő áldozatait. A Xenomorph hosszú után tehát visszatér a mozikba, hogy mindenkire a frászt hozza, de a nagy kérdés, hogy vajon fel tud-e nőni az elődjeihez?

A filmben feltűnő űrtelepeseket Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced és Spike Fearn alakítja, miközben az információk szerint nem igazán használtak CGI-t a forgatások során, tehát egy 'valódi' Xenomorph-ot is megépítettek a minél félelmetesebb hatás elérése érdekében.

A Romulust egyébként eredetileg egy egyszerű Predator-előzménynek szánták, de a stúdió végül elvetette az ötletet és mindenképp szerette volna nagyvászonra ültetni az új sztorit.

„Amikor elkezdtük forgatni, a stúdió úgy szólt: 'Baszd meg, ezzel megyünk a mozikba'” – mondta Álvarez a The Hollywood Reporternek egy márciusi mélyinterjúban.

A Romulus augusztus 15-án kerül a mozikba hazánkban, viszont itt van néhány premier előtti vetítésről származó vélemény, ami egy kisebb képet adhat, hogy mire lehet számítani, ha valaki beül rá:

„Megvan benne minden, amit egy Alien-filmtől elvárhatsz, de nem érződik úgy, hogy csak a nosztalgiára vagy rajongók kiszolgálására építene... és még egy őrült új irányt is bemutat. Fede Álvarez és a szereplőgárda megszülte a nyár legjobb filmjét.”

„Abszolút nagyszerű, és valahogy minden eddigi filmet tiszteletben tart. Cailee Spaeny és David Jonsson szintén pazarok, és az Alien effektjei nagyon kielégítőek. A finálé megosztó lesz, de én imádtam. Nagy rajongója lettem.”

„Az Alien: Romulus megdöbbentően jó.

Ez a film annyira találékony és jól bánik a horrorral, az izgalommal és látványvilággal, miközben soha nem csap át egy töméntelen vérengzésbe. Olyan jól utánozza az eredeti Alien filmeket.”

„A Romulus az első, hogy megrémültem egy Alien filmen. Cailee Spaeny Rainje tökéletes karakter a kaland végigkövetésére, és Fede Álvarez fordulatai révén sosem tudhatod, merre tart a sztori. A harmadik harmad valóban VAD. Garantálom.”

„A Romulus a legjobb Alien film az Aliens óta.

Tökéletes hídat képez Scott eredeti sci-fi horrorja és Cameron folytatásának izgalmas akciói között. Minden jelenettel egyre izgalmasabb, és egy észbontó utolsó felvonásban csúcsosodik ki, amely bizonyítja, hogy Fede Álvarez soha nem fogja vissza magát.”

Kövess Minket!



Gamer szótár