Az új Alien: Romulus popcornos vödörből nem mersz majd enni

Az új Alien: Romulus popcornos vödörből nem mersz majd enni

Az űrben biztosan nem hallja senki a sikolyod, de a moziban tuti, ha esetleg rossz helyre nyúlsz nasizás közben.

Ha új, nagyszabású film érkezik a mozikba, mint az Alien: Romulus, akkor bizony nem hiányozhat az új trend sem, miszerint kell hozzá készíteni egy legendás popcornos vödröt, amivel az élvezeti faktort a következő szintre lehet emelni.

1979-ben még teljesen más világot éltünk, és alighanem ellátogatni egy moziba már önmagában is egy kivételes és szuper élmény lehetett. Pláne, ha valaki jegyet váltott a Ridley Scott által készített Alienre. Az azóta kult-klasszikussá váló sci-fi horrorfilmben a Nostromo kereskedelmi űrhajó legénységének életébe pillanthatunk bele, és miután egy vészjelzés forrását igyekeznek kivizsgálni, még nem tudják, hogy életük egyik legnagyobb hibáját követték el. Egy távoli holdon tesznek egy kitérőt, de a legénység véletlenül visszahoz egy ellenséges idegen életformát is a fedélzetre, és innentől kezdve felgyorsulnak az események. Nem elég, hogy az emberi mellkasból kirobbanó Alien embrió elképesztő látványt nyújthatott több, mint 40 esztendővel ezelőtt, de a gyorsan növekvő Xenomorph csillapíthatatlan vágyat érez a gyilkolás iránt is. Szép sorjában levadássza a legénységet, de végül emberére akad a pazar alakítást nyújtó Sigourney Weaver (Ellen Ripley-t játssza) képében.

Az űr borzalmai most visszatérnek, és Fede Álvarez rendező úgy tűnik szeretne visszatérni a gyökerekhez az Alien: Romulus című filmjében, amely az első felvonás eseményei után veszi fel a fonalat. Az új rész ezen a hétvégén jelenik meg a mozikban, éppen ezért ismét nagyszerű marketingfogásnak bizonyulhat egy popcornos vödör.

Ezeket olvastad már?

A pattogatott kukorica elfogyasztása már önmagában elég snassz, ezért az aktuális filmhez kialakított extrém vödröket nagyon megkedvelték a rajongók. Alighanem ezt a különleges trendet a Dűne és a Deadpool & Wolverine vezette be és terjesztette el. Ez a hagyomány az Alien: Romulus esetében is folytatódik, de az új termék valószínűleg nem mindenkinek tetszik majd, mert eléggé félelmetesre sikeredett. Az arctámadóval (facehugger) felvértezett vödör ugyanis amennyire látványos, egyesek szerint annyira durva és gusztustalan is. Ha nem hiszed, nézd meg a saját szemeddel. Te mernél enni belőle?

Kövess Minket!



Gamer szótár