100 000 eurós összdíjazással jön Budapestre a T-Esport Bajnokság

100 000 eurós összdíjazással jön Budapestre a T-Esport Bajnokság

Négy játékban versenyezhetnek majd a CEE régió, köztük Magyarország legjobb esportolói.

Két sikeres év után a Deutsche Telekom európai szintre bővíti a T-Esport Bajnokság nemzetközi esport tornát. Az amatőr és félprofi versenyzők, köztük immáron a magyarok is, négy népszerű játékban: Counter-Strike 2-ben, League of Legendsben, EA FC 24-ben és Brawl Starsban mérhetik össze tudásukat 2024 őszén a kimagasló, 100 000 eurós összdíjazásért.

Mérföldkő a magyar esport számára

A 2024-es TEC-re a nevezés augusztus 14-től szeptember 20-ig tart, Magyarország mellett a kiemelt országoknak számító Lengyelország, Csehország, Horvátország, Észak-Macedónia és Montenegró legjobb csapatait sorakoztatja majd fel. Újdonság, hogy az idei T-Esport Bajnokság a kiemelt országok mellett egész Európából várja a résztvevőket. Szeptember 9-től az online selejtezőkkel rajtol a verseny, a kvalifikációs fázist követően a továbbjutó csapatok és játékosok svájci rendszerű rájátszásban vívhatják ki a döntőbe jutást. A finálét Budapesten a HUNGEXPO-n, az őszi PlayIT-n rendezik 2024. november 16-án és 17-én, a Telekom hatalmas esport színpadán. 

Négy játék, de csak egy győztes

A TEC lefedi a ma népszerű esport versenyplatformokat. A Counter-Strike 2, valamint a League of Legends verseny PC-n, az EA Sports FC 24 PlayStation 5 konzolon, míg a Brawl Stars mobileszközökön zajlik majd a fináléban, nagyszínpadon, professzionális körülmények között. A verseny összdíjazása 100 000 euró (~40 000 000 Ft), amely az alábbi módon oszlik el:

  • Counter-Strike 2: 50 000 euró
  • League of Legends: 30 000 euró
  • EA FC 24: 10 000 euró
  • Brawl Stars: 10 000 euró

A nevezés, a selejtezők és az online mérkőzések a Telekom dedikált FACEIT versenyszervező oldalán zajlanak, a helyszíni döntő lebonyolításáért, valamint a magyar nyelvű érdekeltségek és a döntő élő közvetítéséért pedig az Esport1 felel. 

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Deutsche Telekom úgy döntött, Magyarországra hozza a T-Esport Bajnokság fináléját. Évek óta együtt dolgozunk a Magyar Telekommal különböző hazai gamer és esport projekteken, és úgy vélem, ezt sikerült most új szintre emelni. Bízunk benne, hogy sikeresen prezentálhatjuk több éves nemzetközi rendezvény- és versenyszervezési tapasztalatunkat, és külön öröm számunkra, hogy ezzel segíthetjük a hazai esportolni vágyókat is” - mondta Hodozsán Dániel, az Esport1 operatív vezetője.

Kövess Minket!



Gamer szótár