A Youtube bekeményített, Amouranth csatornája repült az oldalról

A Youtube bekeményített, Amouranth csatornája repült az oldalról

Ezek után ne is keressétek ott az ASMR tartalmait.

Meglepő dolog rázta fel vagy éppen meg a videójátékosok/tartalomkészítők világát, miután a Youtube fogta magát és eltávolította a Twitch és Kick streamer Amouranth-t ASMR csatornáját. Az indoklás egyszerű, a platform szerint szexuális tartalmat tett közzé, amit nem toleráltak sokáig.

Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa az egyik legnépszerűbb streamer a neten, több millió követővel büszkélkedhet, és több platformon is jelen van. Augusztus 20-án a népszerű tartalomkészítő annyit közölt követőivel, hogy az egész ASMR-csatornáját figyelmeztetés nélkül eltávolították, miután feltöltött egy anyagot.

„Hé @TeamYouTube, feltöltöttem egy ASMR videót, és az egész csatornámat hirtelen, figyelmeztetés nélkül eltávolították. Csak simogattam a mikrofont egy ecsettel.” – fejezte ki csalódottságát Amounranth.

Ha ellátogatsz Amouranth ASMR-csatornájára, az alábbi üzenet fogad:

„Ez az oldal nem elérhető. Elnézést kérek érte. Próbálj meg valami mást keresni.”

Ezek szerint valóban elköszöntek tőle az oldal üzemeltetői. Miután egyébként X/Twitteren megjelölte a YouTube-ot, az oldal hivatalos ügyfélszolgálata válaszolt neki, és arra kérték, hogy osszon meg több információt az esetről. Miután ez megtörtént, elmagyarázták, hogy nem egy hibáról van szó.

Az irányelvekkel foglalkozó csapatunk megerősítette, hogy helyes döntés született a megszüntetéssel.” – közölte a YouTube, és a döntésüket a platform meztelenségre és szexuális tartalmakra vonatkozó irányelvéről szóló cikkre hivatkozva indokolta.

A Social Blade szerint Amouranth ASMR csatornája még 2014-ben jött létre, és 749 ezer feliratkozót gyűjtött össze ez idő alatt. Az elmúlt 10 esztendőt figyelembe véve 171 videót publikált a tulajdonosa és több, mint 76 millió megtekintést ért el a törlés előtt. Az ASMR-tartalmak évek óta népszerűek a Twitch-en, a TikTok-on és a YouTube-on is, az alkotók halkan vagy suttogva beszélnek és különböző hangokat adnak ki vagy imitálnak, illetve mindenféle tárgyat használnak a hangképzéshez, amivel kellemes és pihentető élményt nyújtanak a nézőknek/hallgatóknak.

Ezeket olvastad már?

Ezek a tartalmak ugyanakkor időnként ellentmondást eredményeznek. Amouranth-ot, és más alkotókat azét tiltották ki az oldalakról, mert túl messzire mentek ezen a téren, például amikor egy fül alakú mikrofont nyalogattak erotikusan, mindezt lenge öltözetben. Az egyelőre nem világos, hogy Amounranth fel akar e lebbezni a YouTube döntése ellen.

Kövess Minket!



Gamer szótár