Napi jó hír: a BoJack Horseman alkotója új animációs sorozatot készít a Netflixnek

Napi jó hír: a BoJack Horseman alkotója új animációs sorozatot készít a Netflixnek

A BoJack Horseman épp most ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját, és ennek apropóján a Netflix új animációs sorozatról rántotta le a leplet, amely mögött a méltán híres állatos széria alkotója áll. 

A Bojack Horseman egy felnőtteknek szóló animációs sorozat, amely 2014 és 2020 között futott a Netflixen. Bár a szóban forgó széria nem tett szert akkora ismertségre, mint a Family Guy, A Simpson család vagy épp a South Park, az eltelt évek alatt azért szép kis rajongótábort gyűjtött maga köré, nem érdemtelenül. A helyszín napjaink Hollywoodját idézi, azzal az égbekiálltó különbséggel, hogy Kalifornia napsütötte utcáit nem csak embereket, de kétlábon járó állatok is koptatják, akik teljes mértékben emberi tulajdonságokkal rendelkeznek. Itt tengeti mindennapjait a címszereplő BoJack Horseman is, aki egy önpusztító, iszákos, kapuzárási pánikkal küzdő ló, aki a kilencvenes években szerepelt egy népszerű sit-comban, ám azóta sem sikerült egyetlen egy szót érdemlő filmszerepet sem behúznia. Aki látta a szériát, az valószínűleg egyetért abban, hogy Raphael Bob-Waksberg sorozata egy remekmű, amely amellett, hogy görbe tükröt mutat az amerikai álomnak és Hollywoodnak, a lélek legmélyebb bugyraiba is elkalauzol BoJack és a többi szereplő, Diane, Mr. Peanutbutter, Todd vagy épp Princess Carolyn belső vívódásain keresztül.

Mindezek tudatában sokunk számára lehet jó hír, hogy a széria atyja új sorozat elkészítésébe vágta a fejszéjét, ami szintén animációs technikával készül majd a Netflix számára. Úgy tudni, hogy a történet egy családról szól majd, az ő közös történeteiket, belső poénjaikat és régi sérelmeiket mutatja be. 

"Ha volt valaha anyád, apád, testvéred, élettársad vagy gyermeked, ez a műsor neked szól – mellesleg belehalnál, ha felhívnád őket?" - olvasható a hivatalos leírásban. 

A Long Story Short címet viselő sorozat a The Tornante Company berkein belül készül, ami a BoJack Horsemant is jegyzi, az animációért pedig a ShadowMachine felel, amely az említett széria animációit is alkotta. Bob-Waksberg íróként és showrunnerként viszi a szériát, Noel Bright és Steven A. Cohen pedig executive producerek lesznek. A végeredményt valamikor 2025-ben láthatjuk a Netflixen. 

Fotó: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár