Ha kíváncsi vagy, ki volt Kay gyerekének az apja az Alien: Romulusban, akkor jó helyen jársz

Ha kíváncsi vagy, ki volt Kay gyerekének az apja az Alien: Romulusban, akkor jó helyen jársz

Fede Álvarez megerősítette, kitől született volna (emberi) babája Kaynek, ha nem úgy alakul a történet ahogy. 

Vigyázat, durván spoileres cikk következik!  

Nemrégiben mozikba került az Alien-franchise legújabb felvonása, a Romulus alcímet viselő sci-fi horror, amelyben egy csapat fiatal úgy dönt, hogy ha minden kötél szakad is, lelépnek a Weyland-Yutani cég egyik bányászplanétájáról, ahol sosem süt ki a nap, és egy másik bolygón próbálnak szerencsét. Ehhez azonban el kell jutniuk egy közelben található, lakatlan űrállomásra, a Romulusra, ami meg is történik, ám mint kiderül, a helyszín közel sem olyan elhagyatott, mint azt előzetesen hitték.

Az Alien: Romulus teljesen új szereplőgárdával operál, a földönkívüli entitásokkal pedig olyan ismert fiatal színészek csapnak össze, mint az Árnyék és csont sorozatból megismert Archie Renaus, az Industry színésze,  David Jonsson, a Batmanben mellékszerepet játszó Spike Fearn, a Priscillában nagyot alakító Cailee Spaeny, az újonc Aileen Wu, valamint Isabela Merced, akit többek közt az Instant családban és a Madame Webben is láthattunk. Utóbbi egy Kay nevű karaktert alakít a filmben, akiről már a történet elején kiderül, hogy babát vár, arra azonban nem adnak egyértelmű választ a készítők, hogy ki a születendő gyermek apja -  Kay csupán annyit árul el róla, hogy valami bunkó". A szemfüles néző persze észrevehetett egy aprócska utalást erre vonatkozóan, amit most Fede Álvarez is megerősített. 

Közvetlenül Bjorn [szerk.: Spike Fearn karaktere] halála előtt ő és Kay között van egy olyan pillanat, amikor nagyon intim módon érintik meg egymást. Csak én gondolom azt, hogy ez annak a jele, hogy Bjorn az a "bunkó", aki teherbe ejtette?" - merült fel a kérdés a Redditen.

A mindent eldöntő választ végül maga a rendező adta meg, megerősítve, hogy a felhasználó jól gondolja, amit gondol, Bjorn a gyerek apja. Persze, aki látta az új Alien-filmet, az jól tudja, hogy Bjorn már nem babázhatott ténylegesen, ugyanis az elsők között végeztek vele a lények, Kay viszont még megszülhette a gyerekét", igaz, abban sem volt köszönet. 

Érdekes adalék, hogy az anyaság és a születés, mint témák, ha csak metafórikusan is, de lényegében minden Alien-filmben jelen vannak. Ott van rögtön az Alien erőszakos megszületése: a skorpióra hasonlító arctámadónak először meg kell terményenyíteni a gazdatestet, majd ha ez megtörtént, a xenomorph embrió a mellkasból előtörve, vérben születik meg. Bárhonnan is nézzük, nehéz nem észrevenni a rejtett, ám mégis igen egyértelmű utalásokat. 

Borítókép forrása: 20th Century Stuidos 

Kövess Minket!



Gamer szótár