Jenna Ortegáról kamu pornóképek készültek, a színésznő inkább elmenekült Twitterről

Jenna Ortegáról kamu pornóképek készültek, a színésznő inkább elmenekült Twitterről

A színésznő szerint a mesterséges intelligencia félelmetes és korrupt dolog, pedig jóra is lehetne használni. 

A mesterséges intelligencia rendesen megosztja a filmes világot, gondoljunk csak a tavaly kirobbant hollywoodi sztrájkokra, amelyeknek épp az MI volt az egyik legsarkalatosabb pontja (a filmes szakma attól tart, hogy a technolgóia elveszi a munkájukat). És akkor még nem beszéltünk azokról az explicit felvételekről, amelyeket a mesterséges intelligencia segítségével generálnak, és amelyek olyan helyzetekben ábrázolnak híres személyeket, amelyekhez senkinek semmi köze. Nem csoda, hogy egyre több színész szólal fel az algoritmusok ellen, legutóbb például Jenna Ortega, a Wednesday és a Beetlejuice Beetlejuice sztárja akadt ki az MI-re. A színésznő közelgő projektje, a Klara és a Nap adaptációja kapcsán árulta el, hogy az ominózus technológiával való tapasztalatai „rémisztőek.”

Utálom az AI-t. Úgy értem, a mesterséges intelligenciát hihetetlen dolgokra is lehetne használni. A minap például szembejött velem egy hír, hogy a mesterséges intelligencia négy évvel azelőtt képes volt észlelni a mellrákot, mielőtt az ténylegesen is kialakulhatott volna. De ahhoz mégis mit szóljak, hogy 14 évesen csináltam egy Twitter-oldalt, mert muszáj volt, és mocskos, szerkesztett tartalmakkal kellettt szembesülnöm gyerekként? Nem, ez félelmetes és korrupt. És ez probléma” – nyilatkozta Ortega a The New York Timesnak adott interjújában.

A színésznő azt is elárulta, hogy mindössze 12 éves volt, amikor először kapott olyan fotót, ami egy férfi nemi szervét ábrázolta, és ez csupán csak a kezdete volt azoknak a kéretlen tartalmaknak, amelyek az évek során elözönlötték. Az Emmy-díjra jelölt sztár elmondta, hogy anno azért csinált Twitter-fiókot, hogy erősítse vele az imázsát, ám 2-3 évvel ezelőtt betelt nála a pohár, amikor egymás után érkeztek a teljesen abszurd, szerkesztett felvételek, és nagyon kellemetlenül érezte magát miattuk. A színésznő végül jobbnak látta törölni magát a közösségi oldalról.

A mesterséges intelligenciával szerkesztett pornóképek egyre súlyosabb problémát jelentenek világszerte, ráadásul nem csak hírességek, de egyre több civil is áldozatul esik a hamis felvételeknek. A nők aránytalan mértékben érintettek ezekben az ügyekben, és egyre több ország szorgalmazza, hogy az ilyen típusú tartalmak megosztása és létrehozása bűncselekmény legyen. 

Kövess Minket!


#ai

Gamer szótár