Ha még nem égtél ki az MCU-ból, a Pókember 4 majd segít

Ha még nem égtél ki az MCU-ból, a Pókember 4 majd segít

Bár erre a filmre azért egy kicsit még várni kell az új hírek szerint.

Lezárult a Nincs hazaúttal (Spider-Man: No Way Home) a Tom Holland féle Pókember trilógia, és bár a hírek szerint a színész további filmekre is aláírt, egyelőre semmi konkrét információ nem látott napvilágot kedvenc hálószövőnk jövőjével kapcsolatban. A rajongók egy része pedig már tűkön ül, és bár a Pókverzum animációs filmek némileg betöltötték az űrt, mégsem tudták eloszlatni a várakozás okozta csalódottságot. Ősszel kapunk egy új rajzfilmsorozatot is Your Friendly Neighborhood Spider-Man címmel, de az élőszereplős adaptáció folytatásáról még mindig nincs semmi hír.

Legalábbis ez eddig így volt, mert a Sony Pictures korábbi vezetője, Amy Pascal nem is olyan régen megerősítette, hogy a Pókember 4 fejlesztés alatt áll. Azonban az előkészítés eléggé lassan halad. A folyamat 2023-ban még ideiglenesen le is állt, ahogy azt Tom Holland is megerősítette, az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkjának köszönhetően. A színész akkor úgy fogalmazott, hogy már a sztrájk előtt is folytatott megbeszélést a Pókember 4 kapcsán. Sokan úgy gondolták, hogy a Pókember 4. része végül 2025. június 27-én hintázik be a mozikba, ezt a dátumot ugyanis a stúdió jelenleg is egy cím nélküli Marvel-filmnek tartja fent. Sajnos a gyártási ütemterv nem állja meg a helyét, és kizárt, hogy össze tudják hozni a következő felvonást jövő nyárra.

Nemrégiben Alex Perez a The Cosmic Circus munkatársa nyilatkozta, hogy a Pókember 4 várhatóan a Daredevil: Born Again után, de még a Bosszúállók: Ítéletnap (Avengers: Doomsday) előtt befut a mozikba. Volt olyan információ is, miszerint még idén szeptemberben vagy októberben nekilátnak a forgatásoknak, de ez sem tűnik túl valószínűnek, hiszen eddig semmiféle hivatalos megerősítés nem történt ezzel kapcsolatban.

Egy iparági bennfentes, Daniel Richtman szerint időközben a stúdió már belőtte a 4. epizód megjelenési időszakát. Ezek alapján jövőre forognak a kamerák és a tervek szerint 2026 júliusában lehet majd beülni rá.

„Ahogy vártuk, a Pókember 4-nek most már jövőre látnak csak neki, 2026 júliusában jelenhet meg a Doomsday és a Secret Wars között, ami valószínűleg azt jelenti, hogy egy újabb multiverzum sztorit kapunk.”

Ezeket olvastad már?

Fontos megjegyezni, hogy sem a Sony Pictures, sem a Marvel Studios nem kommentálta hivatalosan ezt a jelentést, így ezt érdemes egyelőre pletykaként kezelni, de az eddigi hírmorzsák alapján reális lehet. A legnagyobb probléma viszont ezzel még mindig az, hogy a Marvel egyelőre nem akar megszabadulni a multiverzumtól, pedig sokak szerint épp ezért került leszállóágba az MCU, mert egyszerűen nincs egy fikarcnyi értelme sem így az új filmeknek, tétje meg még kevesebb. Egyre többen szeretnének már egy új irányt, izgulni akarnak a karakterekért, illetve egy jól összerakott koncepció mentén valami kerek egész sztori sem lenne rossz, mert valljuk be, a Deadpool és Wolverine-on kívül inkább csak kiégette az embereket az elmúlt néhány évnyi szuperhős áradat – pedig Ryan Reynolds és Hugh Jackman közös kalandja sem az előbb leírt jelzők alapján lett ekkora siker.

Kövess Minket!



Gamer szótár