Még A hatalom gyűrűi 2. szezonjának behind the scenes trailerét is szétsavazták

Még A hatalom gyűrűi 2. szezonjának behind the scenes trailerét is szétsavazták

Bepillanthatunk a kulisszák mögé, és elénk tárul hogyan is készült a széria második felvonása.

Általánosságban elmondható, hogy sokan tartanak A Hatalom Gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) második szezonjától is, hiszen az első nem sikerült jóra, legalábbis erősen megosztotta a rajongókat. A Gyűrűk Ura előzménysorozat első évadának végén Szauron lelepleződött, és most már nem rejtőzködik, hanem inkább minden eddiginél ravaszabb húzásokkal akarja megtéveszteni ellenfeleit.

Az eddig megismert előzetesekből és információkból a második szezont egy flashback nyitja majd. Míg az 1. évad elsősorban a hősök, például Galadriel utazására koncentrált, addig az új epizódok inkább a gonosztevőket helyezik majd előtérbe. Ezt a produkció társ-showrunnere, Patrick McKay is elmondta egy interjúban nem is olyan rég:

„Kíváncsi vagy a nyitányra? Sötéttel kezdünk, egy ork besétál, majd kiderül, hogy több ezren összegyűltek miatta. Éppen meg akarják koronázni, ami előrevetíti Középfölde vízióját, de pont mielőtt a fejére tennék, a jobbkeze, Adar hátba szúrja. Ez Szauron meggyilkolása.”

Ez azt jelenti, hogy kapunk egy háttértörténetet Szauronról és Adarról. Mindkét karakter velejéig romlott, Szauron pedig egy legendás gonosztevő, Adar meg az ijesztő és hitvány ork az első évadból. Sokaknak beigazolódott a megérzése, miszerint a két karakternek van közös múltja, de ez a visszatekintés nemcsak összeköti őket, hanem mindezt sötétbe is burkolja.

Ezeket olvastad már?

Ez a fontos és kísérteties információ arra utal, hogy a rosszfiúk lesznek az évad középpontjában. McKay tovább erősítette ezt a teóriát, mondván:

„Már az elejétől fogva Szauron a súlypont. Ez egy ensemble show [a színészi játék olyan megközelítése, amelynek célja az egységes hatás elérése, amelyet a szereposztás minden tagja együtt dolgozik a darab érdekében, ahelyett, hogy az egyéni teljesítményekre helyezné a hangsúlyt – a szerk.], de egyre inkább ő kerül a fókuszba. Ő irányít mindent.”

Természetesen előkerülnek a gyűrűk is, amivel megbolondítja a népeket, de most egy új videóval bepillanthatunk a kulisszák mögé is, amelyből kiderül hogyan zajlott minden idők legdrágább sorozatának forgatása. A készítők például megemlítették azt is, hogy milyen fontosak a fák, mert ezek a növények magát a természetet és magát a jóságot szimbolizálják, és hát ne felejtsük el, hogy entekből lesz bőven a folytatásba. A legjobb az egészben, hogy szinte teljes egészében külső helyszíneken forgatott a stáb, ezért sokkal természetesebbnek hat a folytatás, emellett a maszkmestereknek is akadt munkájuk, mert sok orkot nem a számítógép segítségével keltettek életre. Ráadásul jóval több különleges lény is szerepel majd az előttünk álló évadban, a kistermetűektől egészen a gigászi entitásokig.

A videó egyébként nem segített sokat, hogy ez a produkció belopja magát a rajongók szívébe, hiszen rengeteg dislike érkezett rá. A cikk írásának pillanatában a 3,6 ezer like mellé 2,8 ezer dislike-ot nyomtak rá, ami eléggé sok. Ez alighanem az első évad sivár megvalósításának köszönhető és annak a hozománya, de talán a folytatás egy fokkal jobb lesz.

Kövess Minket!



Gamer szótár