Tom Hanks AI-verziójával reklámoznak „csodaszereket” a csalók

Tom Hanks AI-verziójával reklámoznak „csodaszereket” a csalók

„Ne hagy magad becsapni!" - figyelmeztette rajongóit a színész.

Az Oscar-díjas sztár egy bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyben arra figyelmezteti követőit, hogy a csalók a nevét felhasználva igyekeznek túladni a termékeiken. 

„Több olyan hirdetés is fut az interneten, amelyek felhasználják a nevemet, a képmásomat és a hangomat, és amelyek gyógyító bogyókat és csodaszereket hirdetnek. Ezek a hirdetések az én hozzájárulásom nélkül, csaló módon és a mesterséges intelligencia segítségével jöttek létre. Semmi közöm ezekhez a posztokhoz, a termékekhez és a kezelésekhez, vagy azokhoz, akik ezeket a gyógymódokat hirdetik” - írja a színész az Instagramon közzétett posztjában. 

Hanks azt is megjegyezte, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenved, és csak és kizárólag az orvosa által felírt terápiát alkalmazza. Tavaly egyébként hasonló figyelmeztetést tett közzé a színész, miután a csalók valamiféle fogászati biztosítást reklámoztak a nevében. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tom Hanks (@tomhanks) által megosztott bejegyzés

A Forrest Gump sztárja már többször is kifejtette véleményét a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, a technológia egyik legvitatott felhasználási módja, az elhunytak életre keltése" kapcsán például úgy nyilatkozott, hogy nem tartja kizártnak, hogy a halála után is szerepelhet majd új filmekben. A színész tehát nem zárkódik el az AI-tól, olyannyira nem, hogy legújabb filmjében, a Here-ben a mesterséges intelligencia segítségével fiatalították meg az ő és Robin Wright karakterét. A szóban forgó filmet egyébként Robert Zemeckis jegyzi, aki a hat Oscar-díjas Forrest Gumpot is dirigálta. 

Kövess Minket!



Gamer szótár