A régi Drakula és a Frankenstein producerének unokája horrorfilmet rendez a Nagylábú legendájából

A régi Drakula és a Frankenstein producerének unokája horrorfilmet rendez a Nagylábú legendájából

Újabb szörnyfilm a láthatáron. 

Habár semmi sem bizonyítja a létezését, tömegek hisznek a Nagylábú (Bigfoot vagy Sasquatch) nevű lényben, amely arról ismert, hogy óriási lábnyomokat hagy maga után az erdőben. A mitikus teremtményt sokan összekeverik a Jetivel, pedig a két szörny nem azonos egymással: a Nagylábú a legenda szerint Észak-Amerika erdeiben élhet, míg a Jeti otthona álítólag a Himalájában van. 

A Deadline most arról adott hírt, hogy a TX Entertainment égisze alatt készül egy film, amelynek a Nagylábú legendája áll a középpontjában, rendezőként pedig John Asher áll a projekt mögött. Asher neve abból a szempontból lehet érdekes, hogy a direktor E. M. Asher unokája, aki az 1931-es, Lugosi Béla nevével fémjelzett Drakulán és a Boris Karloff főszereplésével készült Frankensteinen is dolgozott társproducerként. Mondhatjuk tehát, hogy a rendezőnek a "vérében van" a szörnyfilmes műfaj, és az ígérete szerint igazán félelmetes élményre készülhetünk. A történet egyébként egy hegyi kisvárosban játszódik majd, ahol egy vadállat terrorizálja a lakókat, és a város új seriffjének a lánya is kénytelen megküzdeni a fenevaddal. A forgatókönyvet Jordan Reid írta, a szereplőkről viszont egyelőre nem tudni semmit. 

Apropó szörnyfilmek. Idén karácsonykor érkezik a mozikba Robert Eggers vámpíros filmje, a Nosferatu, amely a világhírű 1922-es némafilm újragondolása. De nagy erőkkel készül a Netflixre Guillermo del Toro Frankenstein-filmje is, amely Mary Shelley gótikus rémtörténetét ülteti át mozgóképre. Otthonos terep ez az Oscar-díjas mexikói rendező számára, akiről köztudott, hogy a szörnyek szerelmese: olyan ikonikus karaktereket keltett életre, mint a Faun labirintusának Sápadt Embere, az Ördöggerincből ismert szellemifiú vagy A víz érintése emberszerű-hibridje. 

Fotó: Getty Images 

Kövess Minket!



Gamer szótár