Halálfélelem New York utcáin: arctámadókkal promózzák az Alien: Romulust

Halálfélelem New York utcáin: arctámadókkal promózzák az Alien: Romulust

Nagyon úgy tűnik, hogy az Alien: Romulusért felelős marketingcsapat fizetésemelést érdemel.

Hamarosan befut a mozikba a legújabb Alien film, és ennek apropóján már az idei San Diego-i Comic-Conos ez a franchise volt az egyik legnagyobb látványosság, de most úgy tűnik a következő szintre emelték a promóciót Hollywoodban. Ellepték ugyanis New York utcáit a hírhedt arctámadók (facehuggerek), hogy egy fantasztikus marketingfogással népszerűsítsék a filmet.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb városának utcáin sétálók biztosan sokkot kaptak a sok járókelőtől arctámadóval a fejükön. Egyesek még az Alien-filmekben látott görcsöket is színlelték a még ijesztőbb legyen az élmény. Az X-en közzétett klipben az ügyes marketingfogás során New York különböző helyszínein az emberek átesnek azon a rémisztő folyamaton, amelynek során embriókat ültetnek beléjük. A rövid videó egy igazán félelmetes pillanattal ér véget, amelyben megpillanthatjuk, amint egy Xenomorph robban ki egy utcán álló ember mellkasából, a közelben állók fergeteges megdöbbenésére.

Ha a fő idővonalat számítjuk, akkor az Alien: Romulus a hetedik a sorban, nem számítva a két Alien vs. Predator filmet. Fede Alvareznek, akit leginkább a Don't Breathe és a Gonosz halott (2013) rendezőjeként ismerhetünk, köszönhetjük a legújabb felvonást, átvéve a stafétabotot Ridley Scott-tól, aki az előző két Alien-filmet dirigálta. Az Alien: Romulus úgy tűnik, hogy visszatér a gyökerekhez, hiszen a film középpontjában egy fiatal űrgyarmatosítókból álló legénység áll, akik egy nagyobb zsákmány reményében ellátogatnak egy elveszettnek hitt űrállomás fedélzetére, majd nem sokkal később rémülve veszik tudomásul, hogy nincsenek egyedül. A film főszereplői Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn, Aileen Wu és Rosie Ede.

Bár a történet szerint az új epizód az Alien és az Aliens között játszódik, nem tűnik valószínűnek, hogy a Sigourney Weaver által megformált Ripley bármilyen formában is feltűnhetne a képernyőn. Ne felejtsük el, hogy az első rész eseményei után Ripley sztázisba kerül a menekülő sikló fedélzetén, így megjelenése az Alien: Romulusban eléggé ostobán hatna.

Ezeket olvastad már?

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár