A sporté, a vonatoké és a mitológiáé a főszerep a szeptemberi Game Pass frissítésben

A sporté, a vonatoké és a mitológiáé a főszerep a szeptemberi Game Pass frissítésben

Hosszú játékórákat kínálnak az ehavi újdonságok.

Itt van az ősz, itt van újra, és bár a hőség nem igazán hagyott alább, az iskolakezdéssel talán ismét felértékelődik a videójátékozásra szánható idő. Ha már egyszer a suliban még a telefont is elveszik, akkor legalább otthon legyen lehetőség mindenféle izgalmas címet kipróbálni. Ezt segíti elő a Game Pass, amely szeptemberben is jó néhány pazar alkotással gazdagodik.

Rögtön két olyan játékról is beszámolhatunk, amelyek a megjelenésük napján már elérhetőek a szolgáltatás kínálatában. Az első a Star Trucker, egy intergalaktikus szimulátor, amely már
szeptember 3-ától kipróbálható, konzolokon és PC-n egyaránt. A másik egy igazi klasszikus nagyágyú felújított változata, az Age of Mythology: Retold. A mitológiai elemekkel tarkított akció-RTS, amelynek az előző részei már meghódították a világot, de ez a fantasy verzió is betalált a játékosoknál.

Aztán szeptember 5-én debütált az Expeditions: A MudRunner Game. Az egyjátékos, felfedezésen alapuló címben a játékosok tudományos kutatási küldetéseket vezetnek majd különböző terepeken, és bár ez egyszerűen hangzik, eljutni járművünkkel egyik helyről a másikra már koránt sem lesz ilyen könnyű. Ezt követően, szeptember 11-én már a Riders Republic univerzumában is elmerülhetünk. Jó néhány sportágba bele lehet kóstolni (síelés, snowboardozás, biciklizés, vagy wingsuitozás) a nyílt világú sportjáték segítségével.

A szeptemberi első hullám utolsó címe a Train Sim World franchise legújabb része, amely szeptember 17-én teszi tiszteletét afelhőben. Az 5. epizód új kihívások elé állítja a bátor jelentkezőket, miközben 3 új útvonal is rendelkezésre áll.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ebben hónapban néhány játéktól elbúcsúzhatunk. Szeptember 15. után eltűnik a Game Passból a Ashes of Singularity: Escalation, a FIFA 23, a PayDay 3, a Slime Rancher 2, a SpiderHeck és a You Suck At Parking is.

Borítókép forrása: Xbox Game Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár