Ajaj, nem túl jó visszajelzéseket kapott az Avowed demója

Ajaj, nem túl jó visszajelzéseket kapott az Avowed demója

Nektek hogy tetszik az Avowed az eddig látottak alapján?

Nyilván ízlések és pofonok, de számomra kevés olyan fejlesztőcsapat van, akiknek nem csak a jobban sikerült játékait imádom, de még azokat a darabokat is örömmel játszom, amikről köztudott, hogy nem sikerültek túl jól. Az egyik az Obsidian Entertainment, akik szerintem még akkor sem tudnak hibázni, ha direkt az a céljuk. Jó, persze ők is adtak már ki a kezük közül kevésbé jól sikerült játékokat (Alpha Protocol, Dungeon Siege III), meg közben olyan fantasztikus és mindenki gamer számára kötelező játékokat is, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic 2, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth vagy a Pillars of Eternity.

Éppen utóbbi játék az, ami nem csak 2018-ban bővült a második résszel, de 2025-ben is bővülni fog. Nem, nem a Pillars of Eternity 3 jön, hanem az Avowed ami egy teljesen más stílusú játék lesz (leginkább a Skyrimre hajaz majd), de a Pillars of Eternity világában játszódik, az onnan ismert lore-ral.

A játék eredetileg még idén ősszel megjelent volna, de néhány héttel ezelőtt elhalasztották, egészen 2025. február 18-ig tolták annak megjelenését. Akkor azt mondták, hogy jól haladnak a játékkal, de túl közel lett volna az Indiana Jones and the Great Circle megjelenéséhez (2024. december 9.) és a Microsoft jelenlegi minden erejével arra koncentrál, így az Avowed inkább átkerült 2025 elejére.

Ez mind logikusan hangzik, de lehet, hogy nem erről van szó. Lehet, hogy Avowed szenved és egyszerűen több időre van szüksége a fejlesztőknek. A PCGamesN jelentése szerint a játék demója kint volt az idei Gamescomon és bizony nem túl biztató visszajelzéseket kaptak a fejlesztők. Sokan unalmas játékmenetre, bugokra és rettentően repetitív játékmenetre panaszkodtak, ami semmiképp sem hangzik jól egy olyan játéktól, ami háromszor hosszabb és sokkal nagyobb lesz, mint a Fallout: New Vegas volt.

Persze kár lenne még leírni. Feltehetőleg egy korai demóverzió volt kint az expón, ami aligha tükrözi majd a végleges játék minőségét. Így járt pár hónapja a S.T.A.L.K.E.R. 2 is, aminek ugyancsak egy korai verzióját lehetett kipróbálni, nem is volt hibátlan, de aztán egy későbbi, frissebb demóról már mindenki elismerően nyilatkozott. Bízzunk benne, hogy az Avowed esetében is csak ez a helyzet és nincs gond a játék fejlesztése körül.

Kövess Minket!



Gamer szótár