Nem lesz olyan durva A látogatás amerikai változata, mint az eredeti, de azért 18-as karikával vetítik majd itthon

Nem lesz olyan durva A látogatás amerikai változata, mint az eredeti, de azért 18-as karikával vetítik majd itthon

A rendező szerint inkább lélektani thriller lesz, mintsem vegytiszta horror.

James McAvoy főszereplésével érkezik a dán A látogatás amerikai verziója a mozikba, amelyet a minőségi horrorjairól (A láthatatlan emberM3GAN, A fekete telefon) ismert Blumhouse szállít a nézőknek. Bár McAvoy neve már önmagában is jól cseng (hozzá csatlakozik még Mackenzie Davis, Scoot McNairy és Aisling Franciosi is), további bizakodásra ad okot, hogy a projekt mögött James Watkins áll, aki a Daniel Radcliffe nevével fémjelzett szellemes horrort, A fekete ruhás nőt is jegyzi. Maga a sztori pedig ugyebár adott: egy naiv família nyaralás alkalmával megismerkedik egy másik családdal, és elfogadják a meghívásukat, hogy pár napot vidéki otthonukban töltsenek, az idillinek tűnő kiruccanásból azonban hamar rémálom lesz, amikor kiderül, hogy a vendéglátó család nem pontosan olyan, amilyennek gondolták. 

Bár a 2022-es, Christian Tafdrup rendezte dán horror éles társadalomkritikájával, fekete humorával és megrendítő horrorelemeivel hamar hírnevet vívott ki magának, úgy tűnik, a remake hanyagolni fogja a sokkolóan erőszakos jeleneteket. A Total Filmnek adott interjújában Watkins legalábbis azt nyilatkozta, hogy a Szádra ne vedd nem lesz olyan para, hogy este ne merjük majd lekapcsolni miatta a villanyt.

A filmünk 100 százalékban egy remake, és tiszteletben tartja az eredetit, de egy kicsit más lesz azért” – mondta a rendező. „A miénk sokkal kevésbé explicit. Ez egy pszichológiai thriller, amelynek az alapkoncepciója ugyan horror, de mégsem egy az egyben horrorfilm lesz.”

Na persze attól sem kell tartani, hogy James Watkin filmje családi produkció lesz, a Korhatár Bizottság döntése alapján ugyanis 18-as karikával tűzték műsorukra a hazai mozik. Hogy az adaptáció felér-e majd az elődjéhez, az hamarosan kiderül: a Szádra ne vedd premierje szeptember 12-én esedékes.

Borítókép forrása: Blumhouse

Kövess Minket!



Gamer szótár