Már keresik az új Harryt, Ront és Hermionét, diverz szereposztással jöhet a Harry Potter-sorozat

Már keresik az új Harryt, Ront és Hermionét, diverz szereposztással jöhet a Harry Potter-sorozat

Javában készül a Harry Potter-sorozat, az HBO már az új főszereplőket keresi.

Az HBO casting felhívást tett közzé, amelyben olyan színészeket keresnek, akik 2025 áprilisában lesznek 9-11 évesek, és az Egyesült Királyságban vagy Írországban élnek. A jelentkezési határidő október 31-e, és a közlemény szerint a forgatási munkálatok az Egyesült Királyságban zajlanak majd 2025 és 2026 között. Az apró betűs részben továbbá arról is szó esik, hogy bőrszíntől, nemi identitástól, fogyatékosságtól, stb. függetlenül várják a jelentkezőket, majd külön megjegyzik azt is, hogy elkötelezettek a befogadó, sokszínű szereposztás mellett.

Forrás: HBO

A Warner anno egy nyolcrészes mozisorozatban vitte mozgóképre J. K. Rowling varázsvilágát, amelyben Daniel Radcliffe formálta meg a címszereplő Harry Pottert, Rupert Grint bújt Ron Weasley bőrébe, Emma Watson pedig Hermione Grangert alakította. A hír, hogy a filmek után sorozat is készül minden idők egyik legsikeresebb könyvsorozatából, 2023 áprilisában robbant be, idén februárban pedig azt is megtudtuk, hogy a tervezett széria várhatóan 2026-ban debütál majd a Maxon. Úgy tudni, hogy a hét könyvet hét évadban fogják adaptálni, vagyis nagyobb részletességgel ismerhetjük majd meg az egyes kötetek történéseit.

Mindeközben pedig az alkotógárda is szépen formálódik. A széria showrunnere és executive producere Francesca Gardiner lesz, aki olyan sorozatokban bizonyított már, mint az Utódlás, a Megszállottak viadala és Az Úr sötét anyagai. Emellett azt is tudni, hogy Mark Mylod executive producerként adja a nevét a projekthez, továbbá az epizódok rendezésében is részt vesz – Mylod  szintén dolgozott az Utódláson, illetve a Szégyenteleneken és a Trónok harcán is, valamint a Ralph Fiennes és Anya Taylor-Joy főszereplésével készült A menü című filmet is ő dirigálta. A sorozat alkotóit egyébként maga J. K. Rowling interjúztatta, aki szintén executive producerként veszi ki a részét a munkálatokból.

Az írónőnek állítólag egy fontos kikötése volt csak a szereposztás kapcsán, mégpedig az, hogy kizárólag brit és ír színészek formálhatják meg a szereplőket, és abban az esetben tehetnek csak kivételt, ha a karakter maga is külföldi.

Borítókép forrása: Warner Bros.

Kövess Minket!



Gamer szótár