Eljárt Gandalf szája, nem csak egy új Gyűrűk Ura filmet kapunk

Eljárt Gandalf szája, nem csak egy új Gyűrűk Ura filmet kapunk

Pedig még az sem biztos jelenleg, hogy tényleg visszatér-e a mágusként a nagyvászonra.

Még az év elején jött a meglepetés, miszerint a Warner Bros. életre keltené A Gyűrűk Ura világát, és egy új filmet szeretnének tető alá hozni. A következő kaland a The Hunt for Gollum címet kapná, és alapvetően a A Gyűrű Szövetsége eseményei előtt játszódik, a főszerepet pedig természetesen Andy Serkis kapná, mint ahogyan a rendezői széket is.

A forgatókönyvet Philippa Boyens és Fran Walsh, A Gyűrűk Ura-trilógia írói jegyzik, nekik segít be majd Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou (A Gyűrűk Ura: A Rohirrim háborúja). A trilógiát jegyző Peter Jackson produceri feladatokat lát el, és az elképzelés szerint ez az új film a Középföldén játszódó nagyvásznas történetek új hullámát indítja majd el – tehát akkor nem csak egy új sztorit kapunk.

Sir Ian McKellen nem is olyan régen megerősítette, hogy kapott egy ajánlatot, mert szeretnék, ha ismét ő bújna Gandalf bőrébe, amire ő örömmel bólintana rá, de egyelőre még lábadozását tölti, egészen az év végéig. A brit This Morning című műsorában azonban tett egy meglepő kijelentést, és gyakorlatilag lebuktatta Serkis tervét a The Hunt for Gollummal kapcsolatban.

„Nos, csak annyit tudok, hogy felhívtak, és azt mondták, hogy ezek a filmek biztosan elkészülnek, és [ezek] főként Gollamról fognak szólni. Andy Serkis, Gollum megformálója rendezi, és valamikor a következő évben érkezik majd egy forgatókönyv... és akkor majd megítélem, hogy vissza akarok-e térni [nevet].”

Ami igazán fontos, azt legendás színész ezután árulta csak el:

„Azt mondták, hogy két filmről van szó. Valószínűleg nem kellene ezt elmondanom [Nevet]. De még nem olvastam a forgatókönyvet, szóval nem tudom, mikor történik meg mindez, és azt sem tudom, hol fogják forgatni.”

Ezeket olvastad már?

Ez aztán a bombahír, bár talán nem kéne túlságosan meglepődnünk. Emlékezhetünk, hogy A hobbitot is kétrészesnek szánták, mielőtt trilógiává vált volna. A Warner Bros. tudja, hogy ezzel a franchise-zal pénzt lehet keresni, így a The Hunt for Gollum esetében nem lenne meglepő, ha nem egy, hanem két filmet is leforgatnának. Valószínűleg ez volt a terv a kezdetektől fogva.

Kövess Minket!



Gamer szótár