Sir Ian McKellen a lábadozását követően visszatérhet Gandalfként, de...

Sir Ian McKellen a lábadozását követően visszatérhet Gandalfként, de...

...jobb ha sietnek az alkotók, mert a korából fakadóan sajnos nem tudni meddig lehet még velünk.

„És visszatértem hozzátok, épp mikor fordul a szerencse.”

Ki emlékszik még Fehér Gandalf halhatatlan szavaira A Gyűrűk Ura: A két toronyból?

Elképesztően jól összerakta Peter Jackson a kétezres évek elején a J.R.R Tolkien könyveiből készült élőszereplős adaptációt, és a trilógia a valaha volt egyik legnagyszerűbb fantasyjaként vonult be a filmes történelembe. Az Amazon A hatalom gyűrűivel szerette volna újjáéleszteni a kisképernyőn Középfölde világát, bár az első évad eléggé felemásra sikeredett. Ettől függetlenül az egyik, ha nem a legnagyobb költségvetésből készült széria megkapta a második szezonját is, és az első epizódok után úgy tűnik sikerült sok dologban fejlődnie a produkciónak.

Ez azonban nem minden, hiszen egy újabb sztorit szeretnének képernyőre vinni, ehhez pedig még Peter Jacksont is felkérték producernek. A következő történetnek Gollam lesz a főszereplője, hiszen a projekt is a The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum (Vadászat Gollamra, bár hivatalos magyar címet még nem kapott) nevet viseli. Ennek alapján borítékolható, hogy Andy Serkis ismét belebújhat majd Sméagol, és egyúttal Gollam bőrébe is – ha már a rendezői széket megkapta. Rajta kívül úgy tűnik, hogy Sir Ian McKellent is szeretnék meggyőzni a csatlakozásról. Ráadásul a színész is vevő az ötletre. Elárulta, hogy megkeresték már, ő pedig az alábbiakat mondta a dologról:

„Ugyanúgy rajongok A Gyűrűk Uráért, mint korábban. Ennél többet nem tudok megosztani most. Azt mondták nekem, hogy lesznek még filmek, és Gandalfra is számítanak, ezért remélik, hogy én fogom alakítani.

Hogy mikor? Nem tudom. A forgatókönyv? Még nincs megírva. Szóval jobb, ha sietnek.

Ha én még segíthetek, nem engedem, hogy más kapja meg a hegyes kalapot és a hosszú szakállt.”

Sajnos nem szabad elfelejteni, hogy a színész már 85 esztendős, továbbá épp egy felépülési folyamat kellős közepén tart, miután nem is olyan régen leesett a Player Kings színpadáról és megsérült, de szerencsére nem történt komolyabb probléma – a hírek szerint a csuklóját törte el. Jól érzi magát és elszántnak tűnik, hiszen egyelőre nem tervezi, hogy visszavonulna a színészettől:

„Csak addig csinálom, amíg a lábam, a tüdőm és az elmém fel nem mondja a szolgálatot.”

Ezeket olvastad már?

McKellen az év hátralevő részét pihenéssel tölti, de januártól már szeretne visszatérni a színpadra, és lehetőség szerint a nagyvászonra is. Egyelőre az új Gyűrűk Ura projektről annyit lehet tudni, hogy a tervek szerint az eredeti trilógia társszerzői, Fran Walsh és Philippa Boyens jegyzik a forgatókönyvet, és a tervek szerint 2026-ban esedékes a bemutatója.

Kövess Minket!



Gamer szótár