Középfölde legendás királyáról és lányáról szól A Gyűrűk Ura-anime első előzetése

Középfölde legendás királyáról és lányáról szól A Gyűrűk Ura-anime első előzetése

Egy családról, egy népről, és annak legendás vezetőjéről szól majd a történet, tele intrikával és ádáz küzdelemmel.

A kétezres évek legelején elképesztő audiovizuális élménnyel ajándékozta meg a rajongókat, pontosabban a nézőket Peter Jackson. Akkoriban talán még nem voltak annyira sokan a Gyűrűk Ura fanok, mint a trilógia bemutatását követően. Mindenesetre a három film hatalmasat szólt, mert nagyszerűen ültette át J. R. R. Tolkien legismertebb művét a nagyvászonra. A hobbit utána már eléggé megosztóra sikeredett, A hatalom gyűrűinek első évada pedig sokak szerint jobb, ha az enyészeté lenne, ennek ellenére az Amazon által finanszírozott, és máig a legdrágább széria megkapta a hőn áhított folytatását, de egyelőre nem lehet tudni mit is várjunk a második szezontól.

Mindeközben Peter Jacksonék is bejelentették, hogy egy új projekten dolgoznak, amely szintén ebben a világban játszódik, és a The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum néven fut. Ebben valószínűleg a karakter háttértörténetét szeretnék kibontani. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor egy anime is fejlesztés alatt áll, aminek A Gyűrűk Ura: Rohirrim háborúja (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) címet adták.

Visszatérünk tehát Középföldére, de ezúttal anime formában, és végre az első ízelítőt is megkaptuk a december 13-án debütáló produkcióból. A Kenji Kamiyama által rendezett Rohirrim háborúja 261 évvel A Gyűrű Szövetsége epikus eseményei előtt játszódik. A film főszereplője pedig nem más, mint Helm Hammerhand (magyarul Pörölykezű Helm), és a film a J.R.R. Tolkien „A Gyűrűk Ura” függelékében szereplő története alapján készült.

Brian Cox kelti életre Rohan ikonikus királyát, míg Miranda Otto, aki Peter Jackson filmtrilógiájának egyik fontos szereplője volt, visszatér, hogy eredeti karakterének, Eowynnak kölcsönözze a hangját narrátorként. A szinopszis szerint a királynak meg kell védenie földjét a dunlendingek seregével szemben, egy eredettörténetben, amelyből kiderül, hogyan kapta nevét a Helm szurdoki (Helm's Deep) erődítmény. A forgatókönyvet Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou jegyzi, de a kreatív csapatban az eredeti trilógiát jegyző Richard Taylor, Alan Lee és a Tolkien-illusztrátor John Howe is részt vett.

Ezeket olvastad már?

Íme az első trailer az epikus animéből:

Kövess Minket!



Gamer szótár