A makkos mindenit, hosszú pihenő után mégis elkészül a Jégkorszak 6

A makkos mindenit, hosszú pihenő után mégis elkészül a Jégkorszak 6

Visszatérnek kedvenc ősállataink egy újabb kaland erejéig, erről a Sidet alakító színész rántotta le a leplet.

Nyolc esztendővel ezelőtt kaptuk meg a Jégkorszak animációs filmsorozat legutolsó felvonását, A nagy bumm azonban már korántsem szólt akkorát mint elődei, mindössze csak 64 millió dollárt kalapozott össze világszerte a bemutatóját követően – miközben a másik négy rész bőven 150 millió felett termelt. 2022-ben ennek ellenére egy spinoffal megleptek minket az alkotók, de a Vad Buck jégkorszaki kalandjai egy egyszeri kitérő volt. Úgy tűnt, ezek után inkább jegelik a franchise-t, de ez egy hatalmas nagy tévedésnek bizonyult.

A Disney-nél ugyanis már készül a Jégkorszak hatodik felvonása, amit John Leguizamo is megerősített, aki a filmekben Sidnek, a lajhárnak a hangját kölcsönözte eddig. Leguizamo az NPR 'Várj, várj, ne mondd el' című kvízműsorában szerepelt, és végül csak kikotyogta, hogy a stúdió már berendelte a 6. részt.

Még 2017-ben, A nagy bumm rendezője, Michael Thurmeier osztotta meg gondolatait az X-en, és akkor úgy fogalmazott, az ötödik film negatív fogadtatása ellenére szeretné elkészíteni a hatodik epizódot is, hogy visszahozza a franchise dicsőségét. Megemlítette, hogy az első filmben szereplő emberbaba, Roshan visszatérésére szeretne összpontosítani.

A Jégkorszak-franchise filmekből, rövidfilmekből, tévés különkiadásokból és egy videojáték-sorozatból áll. Az első öt alkotást a Blue Sky Studios gyártotta és az akkori anyavállalat, a 20th Century Fox (ma 20th Century Studios) forgalmazta. A világszerte elért 6 milliárd dolláros bevétel minden idők egyik legsikeresebb médiafranchise-ává tette a Jégkorszakot, ezért nem véletlen, ha nem szeretnének lemondani róla a tengerentúlon.

Ezeket olvastad már?

A Jégkorszak szereplői között olyan ikonikus karaktereket találunk, mint Manny,és Ellie, a két mamut, Sid, a lajhár, Diego, a kardfogú tigris, vagy éppenséggel Motkány. Egyelőre a Disney nem erősítette még meg John Leguizamo kijelentését, de valószínűleg ezek után nem nagyon marad más választásuk. A széria összes részét egyébként meg lehet tekinteni a Disney+-on.

Kövess Minket!



Gamer szótár