Denis Villeneuve nem szeretné, hogy A Dűne messiása legyen az utolsó Dűne-film

Denis Villeneuve nem szeretné, hogy A Dűne messiása legyen az utolsó Dűne-film

Dűne 3 még lesz, Dűne 4 viszont már nem, legalábbis nem Denis Villenuve rendezésében.

Frank Herbert összesen hat Dűne-regényt írt, Denis Villenuve kétrészes filmadaptációja azonban csak az első könyv történéseit fedi le, az új film pedig a szerző második regényét, A Dűne messiását adaptálja. A rendező ezzel kapcsolatban pedig ismét tiszta vizet öntött a pohárba, megmondta ugyanis, hogy számára a Dűne 3 lesz az utolsó film Frank Herbert univerzumában, ezt követően biztosan búcsút int a franchise-nak. A rendező, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy ezzel szerinte véget kellene érnie a Dűne-filmek sorának. 

Nézd, ha A Dűne messiása elkészül, sok évem lesz már az Arrakisban, és szívesen csinálnék majd valami mást. Ugyanakkor jó lenne megbizonyosodni arról, hogy a Messiásban megvannak azok a dolgok, amiket tovább lehet fűzni, ha valaki erre vágyna, mert ezek gyönyörű könyvek. De nehezebb is feldolgozni őket, mert egyre ezoterikusabbá válnak. Tény, hogy kicsit bonyolultabb lenne őket adaptálni, de nem zárom be a kapukat senki előtt. Én nem fogom folytatni, de más még megteheti” - fogalmazott. 

A rendező arról is beszélt, hogy fontosnak tartja, hogy világossá tegye mindenki számára, a Dűne alapvetően egy kétrészes egybefüggő sztori volt, azaz két film, ami az első könyv eseményeit mutatja be. Ebből kifolyólag pedig, ha el is készül majd a harmadik film (amit jelenleg is ír), akkor arra semmiképpen nem érdemes úgy tekinteni, mintha egy trilógia záró akkordja lenne. A Dűne messiása egyébként 12 évvel az első regény eseményei után veszi fel a fonalat, vagyis jó nagyot ugrunk a történetben, ami azt bizonyítja, hogy Villeneuve filmje valóban nem közvetlen folytatása lesz az első két filmnek.

Borítókép forrása: Warner Bros./Courtesy Everett Collection

 

Kövess Minket!



Gamer szótár