Javában készül a Dűne 3, amit úgy várunk, mint a messiást

Javában készül a Dűne 3, amit úgy várunk, mint a messiást

Denis Villeneuve nagyban dolgozik a Dűne 3 forgatókönyvén. 

Frank Herbert sci-fi klasszikusa 2021-ben tért vissza a mozivászonra Denis Villeneuve jóvoltából, aki íróként és rendezőként is jegyzi a filmet, idén márciusban pedig szép kis csúszással, de befutott a folytatás is Dűne: Második rész címmel. Továbbá idén áprilisban az is bizonyosságot nyert, hogy a Warner zöld utat adott a folytatásnak, vagyis jöhet a harmadik Dűne-film, amely A Dűne messiását dolgozza majd fel. 

Bár a Dűnére sokan önálló műként hivatkoznak, ami nem meglepő, hiszen az első könyv története önállóan is megállja a helyét, valójában egy regényfolyam kulcsfontosságú kötetéről van szó. Herbert összesen hat Dűne-regényt írt, 1986-ban bekövetkezett halála után pedig a szerző fia, Brian Herbert és barátja, Kevin J. Anderson tollából született több előzménytörténet is Herbert hátrahagyott jegyzetei alapján, illetve a fő Dűne-regényekhez is írtak foytatást. 

A készülő film kapcsán maga Denis Villeneuve adott nemrégiben egy kis helyzetjelentést a forgatókönyvre vonatkozóan, amelyről ugyan nem sok mindent árult el, de annyit azért megtudtunk, hogy még íródik a történet. 

"Folyamatban van, ezért nem is maradok sokáig [ezen az eseményen]" - viccelődött az író-rendező az újságíró kérdésére reagálva. 

Villeneuve korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy ha valaha is megcsinálja A Dűne messiását, az azért lesz, mert még jobb filmet akar, mint amilyen a második rész volt, máskülönben inkább bele se kezd. Mindez pedig arra utal, hogy nagy durranásnak ígérkezik a folytatás is, amelyről úgy tudni, hogy az utolsó olyan Dűne-film lesz, amit Villeneuve rendez. 

 „Számomra a Dűne messiása az utolsó Dűne-film” - nyilatkozta egy korábbi alkalommal a rendező. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár