Mini CS2 Major itthon: Jön az MSB 3. szezonja

Mini CS2 Major itthon: Jön az MSB 3. szezonja

TheVR Jani és bLYYY a háttérben hónapok óta dolgozik már az MSB 3. felvonásán, ami idén ősszel minden eddiginél nagyobb és profibb lesz.

Neked mi jut eszedbe először a TheVR-ról? A Cat Mario videók? A DE-IK-n tartott előadások? A Jani Holmes sorozat? Magyarország legnépszerűbb gaming streamjei? Persze ezek mindegyike a TheVR-hoz kötődik, ahogy a hazai gamerközösség megannyi más élménye is. Nyugodtan ide sorolhatjuk a Magyar Streamer Bajnokságot is, bár az MSB nem csak a TheVR érdeme. Az idén ősszel már harmadik szezonjával jelentkező, a hazai streamereket megmozgató Counter-Strike verseny TheVR Jani és bLYYY közös munkájának gyümölcse, nekik köszönhetitek, hogy a nagy sikerű tavaszi felvonás után most új szezonnal érkezik a verseny, ráadásul nem is akármilyen formában. Nagyobb, hosszabb, szebb, profibb, szórakoztatóbb, és nem, ez nem egy új South Park film címe, ez az MSB 3!

Az MSB 2. szezonja 2024. tavaszáról
Fotó: instagram.com/lensofkristof

A srácok a napokban jelentették be, hogy nem elég, hogy ősszel visszatér a verseny, de gyakorlatilag a négyzetre is emelik annak minden elemét. Idén ősszel 16 csapat vesz részt az MSB CS2 versenyén, ők pedig 4 csoportra bontva kezdenek. A csapatok között lesznek korábbi MSB résztvevők és persze új arcok is. KODIAK, DeadFoxDesh, borsdia, PPanka, Konti és Fekete Miki is csapatot indító, csak, hogy néhányat említsünk. A teljes mezőnyt itt böngészhetitek végig.

A csoportkörök online zajlanak majd, ám a nézői élmény már itt is szintet lép majd a tavaszi szezonhoz képest. Ezúttal nem csak az éppen aktuális mérkőzésen játszó streamer csatornáján tudjátok majd követni a meccseket, de az újonnan alakult, hivatalos MSB Twitch csatornán is, profi casteri és observeri munka mellett. Persze tudjuk, hogy a legtöbbeteket úgyis a LAN érdekli, szóval íme, ilyen lesz a 3. MSB offline fejezete.

Reméljük nem gondoltátok, hogy most is "csak" 1 napnyi LAN lesz

Bár a csoportkörök (szeptember 30-tól október 27-ig) online mennek majd, azok döntői és maga a rájátszás idén is offline, LAN-on lesznek. Ráadásul egy egész hétvégés LAN-on, hiszen idén ősszel két napos lesz az MSB offline része. November 2-án a csoportok döntői költöznek LAN-ra, a verseny 8 legjobb csapatával. Vasárnapra (november 3.) pedig 4 legsikeresebb alakulat marad majd talpon, ők játszhatnak majd a rájátszásban. 

Mikor és hol?

A LAN-nak ezúttal is a Gamerland (Budapest, Szentendrei út 89-95. 2. ép. 4. lház. I. em) ad otthont, november 2-án és 3-án. Egy teljes hétvégényi MSB-féle CS vár majd rátok.

Jegyek és helyszíni meglepetések

A jegyek értékesítésének kezdetére még várnotok kell, az majd október 1-én indul. Azt viszont már most is tudni lehet, hogy a szombati és a vasárnapi LAN-on is egy picit kevesebb hely lesz, mint tavasszal. Idén ősszel 200-200 jegy várja az érdeklődőket. A versenyre vehettek napi vagy akár egész hétvégés jegyet is, mindkettővel részt tudtok majd venni a helyszíni nyereményjátékokon is.

Fotó: msb.gg

Ami pedig a nyereményeket illeti, az idén őszi szezont az Asus Republic of Gamers és az iPon támogatja, akik nem elég, hogy meglepetés aktivitásokkal várják majd a Gamerlandbe látogatókat, de nyereményjátékokkal is készülnek úgy a helyszíni, ahogy az online nézőknek is. Aki pedig az adott hétvégén nem tudná követni az eseményeket, az utólag is vissza tudja majd nézni a meccseket, méghozzá 4K-s minőségben.

Az MSB 3. szezonjáról minden infót megtaláltok a verseny hivatalos honlapján is.

Borítókép: instagram.com/lensofkristof

Kövess Minket!



Gamer szótár