Már készül a Kleopátra film, amiben Zendaya lesz a Nílus királynője

Már készül a Kleopátra film, amiben Zendaya lesz a Nílus királynője

A Dűne-filmek direktora, Denis Villeneuve felel az új Kleopátra film rendezéséért.  

VII. Kleopátra, akit többnyire csak Kleopátra néven emlegetünk, legismertebb filmbéli megformálója Elizabeth Taylor volt, aki az 1963-as, Joseph L. Mankiewicz rendezte filmben keltette életre Egyiptom fáraóját. A szépséges uralkodót persze számtalan másik fimben és sorozatban láthattuk már, legutóbb például a Netflix Kleopátra-sorozatában bukkant fel, amelyben Adele James sötét bőrű színésznőre osztották a szerepet. A casting nagy visszhangot váltott ki a médiában, Egyiptom régiségügyi minisztere még egy közleményt is kiadott, miszerint a makedón-görög származású Kleopátra fehér bőrű volt - ezt korabeli szobrokkal és domborművekkel igyekezett alátámasztani a politikus. Nos, annyit biztosan tudunk, hogy Kleopátra édesapja XII. Ptolemaiosz volt, édesanyjának kiléte azonban nem ismert, a történelem folyamán pedig több metamorfózison is keresztülment a Ptolemaida-dinasztia utolsó uralkodója: világos bőrűként, sötét bőrűként és kevert fajúként is ábrázolták. A történészek többsége ugyanakkor azon az állásponton van, hogy Kleopátra nagy valószínűleg európai vonásokkal rendelkezett.

Most mindenesetre egy újabb gigászi Kleopátra-film van készülőben Hollywoodban, amelyben a hírek szerint napjaink egyik legfelkapottabb sötét bőrű színésznője, Zendaya alakítja majd Egyiptom királynőjét. A rendezői székben nem kisebb személy, mint a Dűne-filmek direktora, Denis Villenuve foglal helyet, aki elárulta, hogy már zajlanak a munkálatok a történelmi dráma körül, ami a hírek szerint egy kőkemény politikai thriller lesz.

Nem Zendaya lehet ugyanakkor az egyetlen A-listás színész a készülő projektben: úgy tudni, hogy a Dűne másik sztárjának, Timothée Chalamet-nak ajánlották fel Octavianus szerepét, Daniel Craiget pedig Caesarnak szemelték ki.

Borítókép forrása: Warner 

Kövess Minket!



Gamer szótár