A nemi erőszakkal vádolt Neil Gaiman önként visszalépne az Elveszett próféciák mögül

A nemi erőszakkal vádolt Neil Gaiman önként visszalépne az Elveszett próféciák mögül

Négy nő emelt vádat Neil Gaiman ellen, ami miatt leállították az Elveszett próféciák utolsó évadának munkálatait. 

Mi is megírtuk, hogy az Amazon Studios és a BBC Studios által készített Elveszett próféciák (Good Omens) utolsó évadának munkálatait parkolópályára helyezték, miután az adaptáció alapjául szolgáló regény társszerzője, Neil Gaiman ellen eljárás van folyamatban. Az író ellen négy nő emelt vádat, többek közt nemi erőszakkal is gyanúsítják az angol bestseller szerzőt.

Bár Gaiman tagadja a vádakat, a Deadline arról számolt be, hogy az író felajánlotta, hogy kihátrál az Elveszett próféciák mögül, hogy a harmadik évad munkálatai tovább folytatódhassanak. A hírportál megjegyzi, hogy az Amazon minden bizonnyal fontolóra veszi majd az író ajánlatát, ugyanakkor úgy tudni, hogy egyelőre még nem született döntés az ügyben. Gaiman executive producerként, íróként és showrunnerként adta a nevét a sorozathoz.

Az Elveszett próféciák első évada Neil Gaiman és Terry Pratchett 1990-es, azonos című regényét adaptálta, amelyben egy bukott angyal, Azirafael  és egy visszavonult démon, Crowley azzal szembesül, hogy itt van a Földön az Antikrisztus egy 11 éves gyerek személyében. Az első etap mind a kritikát, mind a nézőket meggyőzte, ezért megkaptuk a második évadot, amelyben a különc páros újabb, szokatlan kalandba keveredett. A harmadik, egyben utolsó etap forgatási munkálatai a tervek szerint 2025 elején kezdődtek volna meg Skóciában.

A közelmúltban egy másik Gaiman-mű adaptációjának sorsa is kétségessé vált, a Disney ugyanis úgy döntött, hogy jobb, ha A temető könyve filmváltozatát is jegeli.

Borítókép forrása: Netflix 

Kövess Minket!



Gamer szótár