Tudtad, hogy a Mass Effect nem lehetne ugyanaz Billie Eilish nélkül?

Tudtad, hogy a Mass Effect nem lehetne ugyanaz Billie Eilish nélkül?

Édesanyja jó néhány nagy múltú videójátékban is feltűnt már, amit talán kevesen tudtak.

A Grammy-díj átvétele után nyugodtan kijelenthetjük, hogy Billie Eilish jelenleg az egyik legnépszerűbb zenész az egész világon. Bár valószínűleg a legtöbb játékost nem igazán érdekli a zenéje, az talán érdekes lehet vele kapcsolatban, hogy édesanyja, Maggie Baird szinkronszínészként már szerepelt videojátékokban.

A Guild Wars 2 zeneszerzője, Maclaine Diemer osztotta meg korábban ezt a nagyszerű hírt, miszerint Eilish anyukája, Maggie Baird játszotta Samarát a Mass Effect 2-ben és 3-ban, bár nem ez volt az egyetlen eset, amikor feltűnt egy videojátékban. Samara a kék bőrű Asari Justicar, aki még a szeretőnk is lehet a kaland során – megfelelő morális döntéseket követően.

Baird már 1999-ben is részese volt a Battlezone 2: Combat Commandernek, viszont a 2013-as Final Fantasy 13: Lightning Returns óta kölcsönözte egyetlen karakternek sem a hangját. A két dátum között még olyan címekben is felcsendült a hangja, mint a Saints Row 2 és 3, nembeszélve az EverQuest 2-ről és a Vampire: The Masquerade - Redemptionről – utóbbiban ő keltette életre a hangjával Anezkát.

Baird elsősorban színészként lehet ismerős a legtöbbeknek, pályafutása során olyan filmekben tűnt fel, mint az X-akták (The X Files), a 12 szezonos Félig Üres (Curb Your Enthusiasm), a Dr. Csont (Bones) és az Eragon. Emellett ő írta, illetve társproducere és zeneszerzője is volt a 2013-as Life Inside Out című filmnek.

Ezeket olvastad már?

Eközben lánya 2021-ben történelmet írt, mivel ő lett a legfiatalabb előadó, aki valaha egy James Bond betétdalát elkészíthette – Billie Eilishnak köszönhetjük ugyanis a No Time to Die zenéjét.

Kövess Minket!



Gamer szótár