Egy új frissítésnek köszönhetően már a saját családunkat is megalapíthatjuk Steamen

Egy új frissítésnek köszönhetően már a saját családunkat is megalapíthatjuk Steamen

Néhány dologra azonban nem árt majd figyelni az új opció kapcsán.

Egész aktív a Valve ebben az évben, nem elég, hogy végre leszállították a majdnem egy éve beígért új hőst Dota 2-be, de még egy teljesen új játéknak az alfatesztjét is elindították, először titokban, aztán kénytelen voltak elismerni a létezését, most pedig a Steam Families funkcióját élesítették. Utóbbinak a családok, vagy az egy háztartáson belül élők örülhetnek majd igazán. A korábbi béta fázisból kilépve, most már mindenki számára elérhetővé tették az újdonságot. A Steam Families segítségével a szülők megoszthatják a játékokat a családjukkal, kezelhetik a gyerekeik fiókját, egyben jóváhagyhatják vagy felülírhatják a platformon történő vásárlásaikat.

A Steam Families nagy előrelépés a Valve korábbi felfogásához képest, már ami a családi megosztási beállításokat illeti. Nem volt olyan egyszerű az élet, ha egyszerre többen is játszani szerettek volna a megosztott könyvtárból választott címekkel. Eddig ugyanis volt egy kis bökkenő, azzal nem volt gond, ha én Balatróztam, egy másik családtag pedig például az Arrangerrel tolta, mivel ez működött egyszerre, ámbár, ha a másik is Balatrózni akart, akkor már egy másik példányt is meg kellett vásárolni. A Steam Families segítségével viszont ez már nem probléma, mert offline körülmények között is lehet pörgetni a megosztott játékokat, akár több személynek is.

A Valve egyelőre úgy lőtte be az új funkciót, hogy „a közvetlen családtagjainkat tartalmazhatja” a Families szolgáltatás, közülük is legfeljebb csak hat személyt. A Steam Family minden tagja saját mentett állásokkal rendelkezik, illetve az achievementeket is külön jegyzi a platform. A felnőttek bármikor kiléphetnek egy Steam Family csoportból, de ha ezt megteszik, egy évet kell várniuk, mielőtt új Family-t alapíthatnak vagy csatlakozhatnak egy újhoz. A gyerekeket csak egy felnőtt vagy a Steam ügyfélszolgálat segítségével lehet eltávolítani egy Steam Családból. Rendkívül fontos megjegyezni, hogyha egy családtagodat eltiltják az online játéktól, akkor ezzel automatikusan téged is bannol a rendszer.

A kiadó idővel szeretné nyugdíjazni az eddig használt, és már elavult Family Sharing-et, így ha eddig bárki is azt használta, akkor érdemes inkább Steam Families-re váltani.

Ezeket olvastad már?

A legújabb Steam frissítéssel már elérhetővé vált ez a funkció, szóval mostantól mindenki létrehozhatja a saját kis családját a platformon.

Kövess Minket!



Gamer szótár