Csak egy fnaticba került, hogy megdőljön a Counter-Strike 2 körrekord

Csak egy fnaticba került, hogy megdőljön a Counter-Strike 2 körrekord

A rekordot érő pálya vesztese, a fnatic ellen játszik ma a MOUZ az életbenmaradásért az ESL Pro League-en – semmiképp se hagyjátok ki!

Valószínűleg páran még emlékeznek a legendás PixelFire vs. DenDD mérkőzésre. 2016. január 30-án flashie és DeadFox a következő Majorre történő selejtezésért játszottak, és ennek a találkozónak az első pályája, Mirage 79 körön át tartott. Sajnos a győzelem ellenére nem lett meg a srácoknak columbusi Major szereplés, mert az E-frag ellen kikaptak a következő fordulóban. A csapat azonban így is beírta magát a történelemkönyvekbe, igaz, ez a Mirage csak a második helyet foglalta el a leghosszabb LAN pályák sorában. Az első a Xenex vs. exceL összecsapása volt Infernón, ezt a 88 körös rekordot 2015-ben állította be a két csapat egy brit ligában, és a CS:GO haláláig ezt senkinek sem sikerült túlszárnyalnia.

Oké, oké, online azért voltak ennél sokkalta hosszabb meccsek. Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor a 2020-as GUNRUNNERS vs eSuba vinné a prímet 137 körrel – az azért már gombócból is sok. De ahogyan az online értéke is kevesebb, úgy ma már a CS:GO-s statisztikákat is nyugodtan félretehetjük, amikor a hónapban már az első születésnapját ünnepli a Counter-Strike 2. Pláne, hogy szabályosan rekord döntögetésbe kezdtek az éppen Máltán folyó ESL Pro League csapatai.

Az egész még a múlt héten indult, amikor az Eternal Fire és a NAVI 42 körön, vagyis 5 hosszabbításon át gyepálta egymást. Ez viszont sem akkor, sem most nem férne be a top 10-be. Maximum akkor számított volna igazán nagy dobásnak, ha a legnagyobb versenyek egyikén ők értek volna el először idáig. Ez a rekord azonban a MOUZé és a Cloud9 maradt a mérkőzés végeztével – ők szintén 42 kört értek el, csak hamarabb.

Ízelítőnek viszont tökéletes volt az a meccs, mert ezen a héten az M80 és a fnatic majdnem megduplázták ezt a játékhosszt és új rekordot állítottak be LAN-on és nagy versenyeken egyaránt: Anubison 8 ráadást követően 37-34-re nyertek az amerikaiak, így 71 körrel új csúcs született, mert az észbontó adok-kapokban egyszerűen egyikük sem volt hajlandó kimúlni. Az előző összesített körrekordot online érte el a Rhyno és a Zero Tenacity, ők akkor mindössze 64 körig tudtak menni.

A teljes CS2-es top 10 (online és LAN kombinálva) így fest egyébként:

1. M80 vs. fnatic - ESL Pro League S20 - 71 kör (LAN)
2. Rhyno vs. Zero Tenacity - Elisa Fall 2024 - 64 kör (Online)
3. PARIVISION vs. Aurora - ECL S46 Europe - 60 kör (Online)
4. FORZE YNG vs. ARCRED - ESEA-A S48 Europe - 60 kör (Online)
5. Johnny Speeds vs. kONO - United21 League S17 - 60 kör (Online)
6. sunday school vs. Vantage - ESL Melbourne CQ - 58 kör (Online)
7. Permitta vs. Gucci Academy - A1 League S7 - 54 kör (Online)
8. TYLOO vs. The MongolZ - eXTREMESLAND 2023 - 54 kör (LAN)
9. SINNERS vs. Nexus - Shuffle Masters S1 - 54 kör (Online)
10. Illuminar vs. PGE Turow - European PL S6 - 53 kör (Online)

Az ESL Pro League 20. szezonja még javában zajlik, a címvédő MOUZ ma pont a fnatickal játszik majd, hogy elkerülje a kiesést. A C- és D-csoportot szeptember 10-15. között tartják, a rájátszás pedig szeptember 17-én indul és 22-én a Bo5 nagy döntővel ér véget. A mérkőzéseket rendszerint a kora délutáni órákban, 13 óra után kezdik és egészen késő estig játszák, így ha meló vagy suli van, akkor is elcsípheted még az akciót az Esport1TV Twitch csatornáján!

Borítókép: Igor Bezborodov, ESL FACEIT Group

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár