Borzalmasan jónak ígérkezik a Borzalmak városa az új előzetes alapján

Borzalmasan jónak ígérkezik a Borzalmak városa az új előzetes alapján

Úgy tűnik, megérte várni a Borzalmak városa (Salem's Lot) új adaptációjára.   

A Démonok között és az AZ-filmek írója, Gary Dauberman hozza el nekünk a legújabb Stephen King-adaptációt, amely a horrorszerző egyik legismertebb és sokak szerint egyik legjobb regényét adaptálja. Az 1975-ös Borzalmak városa a Mester második megjelent regénye a Carrie után, és King célja nem is titkoltan az volt a művel, hogy Bram Stoker világhírű regénye, a Drakula előtt tisztelegjen vele. A regényben több utalást is találni a világhírű rémregényre, többek közt az antagonista Richard Throckett Straker nevét is a Drakulából megismert Harker és Bram Stoker neveinek összevonásából alkotta meg az író.

A Borzalmak városához ugyan már korábban is készültek adaptációk, a Max Original filmként érkező feldolgozás mind közül a legígéretesebbnek tűnik. Egy álmos amerikai kisvárosban (hol máshol, ugyebár), Jerusalem’s Lotban járunk, ide tér vissza Ben Mears író, hogy megírja következő regényét, amelyet a városban található elhagyatott ház ihletett. Ezzel egy időben az isten háta mögötti kisvárosba érkezik Kurt Barlow, egy ősi vámpír is, aki a város lakóit szép sorjában elkezdi előhalottá változtatni, miközben Mears és társai az életükért küzdenek.

Ben Mears írót Lewis Pullman formálja meg, a vérszívó gonosz szerepében pedig William Sadler lesz látható. Hozzájuk csatlakozik még Pilou Asbæk, Makenzie Leigh, Matthew Burke, Alfre Woodard, Spencer Treat Clark és John Benjamin Hickey is.

 A Borzalmak városa október 3-ától nézhető a Maxon. 

Borítókép forrása: Max

Kövess Minket!



Gamer szótár