Olyan világot kapunk a Shadows-ban, amilyen még egyetlen AC-ban sem volt

Olyan világot kapunk a Shadows-ban, amilyen még egyetlen AC-ban sem volt

Ennyire még egyetlen Assassin's Creed sem élt.

Szokás szerint nagy port kavart a Ubisoft az új játékával, hiszen sikerült megint előhúzniuk egy olyan témát a kalapból, amelynek a megvalósítását sokkal jobban is megoldhatták volna. Kezdjük azzal, hogy már a Star Wars: Outlaws is sokak szemét szúrja, mert nem lett egy nagy eresztés, de a színesbőrű szamuráj sokaknál kiverte a biztosítékot az Assassin's Creed Shadows láttán. Mindenesetre a céget nem nagyon érdekli a hangos kisebbség, mert minden a tervek szerint halad, és a hamarosan megjelenő játék marketing-gépezete továbbra is gőzerővel dolgozik.

A Yasuke és Naoe játékstílusát bemutató Assassin's Creed Shadows trailer után most megkaptuk a Ubisoft Quebec által készített legújabb, hangulatos in-engine előzetest is, amely a feudális Japán látványos helyszíneit tárja a szemünk elé. Az AC Shadows által kínált nyílt világú élmény az áthatolhatatlan erdők és a hihetetlenül részletes templomok között tele lesz meglepetésekkel, felfedeznivaló tehát lesz bőven, és miközben a folyamatosan változó helyszínek között utazunk, számos biommal és településsel találkozhatunk majd, és még jobban megismerhetjük az ország folklórját és történetét.

Az Assassin's Creed korábbi, szabadon bejárható fejezeteivel ellentétben a Ubisoft ezúttal úgy döntött, hogy kibővíti a játékot, és egy nindzsa (Naoe) mellett egy szamuráj (Yasuke) szemszögéből is elmerülhetünk a tájban. Naoe sokkal mozgékonyabb, és ez lehetővé teszi számára, hogy oda is feljusson, ahová társának esélye sincs. Ugrálhat a fák és háztetők között, hogy meglepje ellenfeleit, míg Yasuke a nyers erőben hisz, mind a harcot, mind a hatalmas térkép titkainak felfedezésével kapcsolatos tevékenységeket illetően. A világ felfedezése során az információ is remek fegyver lehet, ráadásul még saját kémhálózatunkat is kiépíthetjük, ezáltal könnyebb lesz levadászni a következő célpontot. Útközben toborozhatunk új, egyedi képességekkel rendelkező szövetségeseket, hogy segítsenek a küldetések teljesítésében. Ezenkívül lehet majd egy teljesen testreszabható rejtekhelyünk is, ahol kiképezhetjük a csapatunkat, új felszereléseket készíthetünk, kapcsolatba léphetünk a legfontosabb karakterekkel, és kiválaszthatjuk a bázisunk dekorációit és kiegészítőit.

Íme az AC Shadows legújabb kedvcsinálója:

A játék november 15-től lesz elérhető PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X|S-en.

Borítókép forrása: Ubisoft press kit

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN