NBA 2K25 teszt - Jack Sparrow kapitány és a Pacific Rim sem maradhat ki

NBA 2K25 teszt - Jack Sparrow kapitány és a Pacific Rim sem maradhat ki

Egyre közelebb és közelebb kerülnek a kosárlabda rajongói a tökéletes videójátékhoz.

A menetrendszerinti kosárlabdás videójáték máris megérkezett, ugyanis PlayStation 5 és PC-n egyaránt elérhető az NBA 2K25. Az NBA Live-sorozat megszűnése óta egyeduralkodó a piac ezen szegmensében a Take-Two Interactive alá fejlesztőcsapat, akik élnek a felkínált lehetőséggel. A pofátlan mikrotranzakciók ezúttal sem hiányozhatnak, azonban végre elérkezett az a pillanat, amikor tényleg erősen ajánlott megvásárolni a tripla A árazással ellátott programot.

Ami továbbra sem az erőssége az NBA 2K25-nek

Nem lehet elmenni a negatívumok mellett, amiből azért akad pár ezúttal is. A már említett játékon belüli vásárlások végtelensége sokakat taszíthat, valamint még mindig vállalhatatlan, hogy egy alapból multis címhez külön PS Plus-előfizetés kell, hogy másokkal lehessen pörgetni a labdát. A város bár kisebb lett, a felesleges szaladgálással még mindig ki lehet kergetni a világból, ahogy nem lehet elmenni a katasztrofális átvezető videós animációkon. Persze, mindig az számít csak, ami a pályán történik, de a karaktermodellek nagyjából a The Sims 4 szintjét ütik meg. A töltési idők néha kicsit eszkalálódnak, de nem szakítják meg az egyéb folyamatos játékmenetet. A bugok kifejezetten keveset nyomnak a latba, pedig olyan sok frissítést nem kapott még a 2K25, de néhány azért megmosolyogtat vagy épp arra buzdít, hogy a kontrollert elhelyezd az előtted lévő képernyő síkjában.

Ezeket olvastad már?

Ami tényleg szinte a tökéletest súrolja

Kibővítették a MyGM játékmódot, valamint már-már RPG-mélységeket adtak a népszerű MyPlayernek. A WNBA (női liga) rajongói is örülhetnek, még inkább kezelésbe vették az egyre népszerűbb bajnokság hangfájljait, avagy mindenkinek rendes mondatokat adtak a szájába. Az aukciós ház visszatért, letisztultabb formában lehet költeni az érméket a jobbnál jobb játékosokra, ami kifejezetten jó időtöltés lesz majd idővel, egyelőre kevés még a kártya, valamint alig néhányan élnek még ezzel a funkcióval. Új mozdulatokból nincs hiány, ezért mindenki megtalálhatja a saját stílusát. Piszkosul szórakoztatóak a mérkőzések, a fejlesztők ebbe a részbe tényleg mindent beleadtak. A játékosok egyedi dobásai és zsákolásai olyan mértékben megdobják az élményt, amire hatalmas szüksége volt a franchise-nak. Jayson Tatum megfelelő választás volt "címlapsztárnak", a Boston Celtics fiatal kis/erőcsatárja tényleg most ért fel a csúcsra, igazi példakép lehet sokak számára.

Mindenkinek ajánlott elgondolkodni a vásárláson, ugyanis tényleg egy olyan komplex élményt és hatalmas játszóteret raktak össze a háttérben, ami akár több száz órányi szórakozást garantál. El kell fogadni, hogy ez még mindig egy 2K-játék, avagy nem lehet menekülni attól, hogy folyamatosan az arcba tolják az extra vásárlásokat, de mintha ez is csökkent volna az elmúlt évekhez képest. Piros pontot érdemel a Take-Two és a 2K, remélhetőleg a jövőben kihasználják majd a PS5 Pro, valamint az érkező PS6 tulajdonságait ahhoz, hogy ne csak a pályán legyen óriási élmény átélni a pillanatokat, hanem azon kívül is.

De felmerülhet a kérdés, hogy mi köze van Jack Sparrow kapitánynak és a Pacific Rim hatalmas "mecsáinak" ehhez az egészhez? A Cityben két frakció között lehet választani, akiknek az egyedi helyszínén fontos szerephez jut egy mecheket gyártó hangár, valamint egy kalózhajó!

Kövess Minket!



Gamer szótár