ESL Pro League: Kiestek a címvédő torzsiék, a MOUZ nélkül folytatódik a máltai torna

ESL Pro League: Kiestek a címvédő torzsiék, a MOUZ nélkül folytatódik a máltai torna

Az ESL Pro League 20. szezonjának rájátszásában minden adott, hogy megkapjuk az IEM Köln rendkívül szórakoztató fináléjának visszavágóját.

Az utolsó CS:GO-s és az első CS2-es ESL Pro League bajnoki címeinek megszerzése után az EPL 20. szezonját már a csoportkörben befejezte torzsi és a MOUZ. Az egerek egy papíron könnyű C-csoportban két Complexity elleni vereségnek köszönhetően zárták rövidre a máltai versengést, ezzel elveszítve a lehetőséget, hogy megvédjék a becsületüket és az előző két EPL-trófea mellé a vitrinbe tegyenek egy harmadikat is.

A Complexity javulása mellett persze a MOUZ játékosok egyéni formája mellett sem mehetünk el, szinte mindenkinek volt pár szokatlanul gyenge pályája, szériája: Brollan elég lassan érkezett meg Máltára, de Jimpphatnek és torzsinak is voltak olyan meccsei, amiket jobb, ha elfelejtenek. A MOUZ kiesése persze annyiból nem oszt, nem szoroz, hogy velük és nélkülük is több esélyes lenne az EPL rájátszásának mezőnyében a végső győzelemre. Ehhez elég csak megnézni a továbbjutók névsorát:

Az A-csoport továbbjutói: NAVI, Eternal Fire, FaZe, HEROIC
A B-csoport továbbjutói: MIBR, G2, Spirit, The MongolZ
A C-csoport továbbjutói: Imperial, M80, BIG, Complexity
A D-csoport továbbjutói: Vitality, Liquid, Virtus.pro, FURIA

Rájátszás

Persze a teljes képhez hozzátartozik még, hogy hogyan alakultak a rájátszás sorsolásai, ezeket az alábbi képen vehetitek szemügyre:

Forrás: ESL

Egyelőre a negyeddöntőknél messzebbre látni igen nehéz. A Vitalitynek fogjuk rá könnyű dolga van addig a pontig. De az ágrajz két középső ágából nagyjából bárki képes lehet továbbjutni az elődöntőkbe, ha kifog egy jobb napot. A legizgalmasabb kétség kívül a legalsó ág, hiszen itt megvan az esély egy NAVI-Spirit mérkőzésre a negyeddöntőben. Mivel a Vitality jó formában van éppen, nem mondanánk teljes bizonyossággal, hogy ez a NAVI–Spirit találkozó dönthet majd a végső bajnokról. Továbbá mindig számolni kell egy-két meglepetés eredménnyel, ami felboríthatja a papírformát – az EPL már csak ilyen. Ha viszont az EPL vége tényleg az lesz, hogy az IEM Köln döntőjének visszavágóját kapjuk, akkor remek műsor vár ránk.

Egy Vitality–NAVI összecsapásra valószínűleg kevés néző fogja azt mondani, hogy ez engem nem érdekel. Az a meccs ugyanis simán a legjobb CS2-es széria volt a játék egyéves története alatt. És pont ezért még izgalmasabb lenne látni, hogy a NAVI képes-e visszavágni vagy még mindig a Vitality kezében van a gyeplő. Persze egy Vitality–Spirit meccs sem lenne utolsó, ugyanis ők eddig kétszer találkoztak idén, és egyszer az egyik, majd a másik kerekedett felül ebben a párosításban. Mindenesetre is, ha nagyon jósolni szeretnénk, akkor a Vitalitynek illene a döntőbe jutnia, míg az ágrajz alsó felén a NAVI vagy a Spirit tűnik a nagy esélyesnek, a G2, a FaZe, a Liquid és a FURIA pedig okozhatnak még meglepetéseket annak ellenére is, hogy azért egyik csapat helyzete sem rózsás jelenleg, pláne az először említett trióhoz képest.

Közvetítés

Ha kíváncsi vagy rá, ki nyerheti meg az immáron MOUZ nélkül folytatódó ESL Pro League-et, akkor tarts az Esport1TV stábjával a rendezvény ideje alatt a Twitch-közvetítésünkön! A rájátszás szeptember 17-én indul és 22-én a Bo5 nagy döntővel ér véget. A mérkőzéseket rendszerint a kora délutáni órákban, 13 óra után kezdik és egészen késő estig játszák, így ha meló vagy suli van, akkor is elcsípheted még az akciót velünk!

Borítókép: Viola Sophie Schuldner, ESL FACEIT Group

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár