Minden idők 14. legsikeresebb filmje lett a Deadpool & Rozsomák az USA-ban

Minden idők 14. legsikeresebb filmje lett a Deadpool & Rozsomák az USA-ban

A Deadpool & Rozsomák beelőzte a Star Wars VIII: Az utolsó Jediket, hogy aztán a Bosszúállókat vegye célba. 

Felrobbantotta a mozikat a júliusban bemutatott Deadpool & Rozsomák, amelyben a címszereplő piros maskarás hős a Hugh Jackman által megformált mutánssal együtt indult a világ megmentésére. A közös csapatásra persze rengetegen kíváncsiak voltak, már a nyitóhétvégéjén 205 millió dollárt termelt a film Észak-Amerikában, globálisan pedig összesen 438 millió dollárral nyitott, amivel gyakorlatilag egyből az év egyik legtöbb bevételt hozó filmje lett. Alig három hét elteltével pedig az egymilliárd dolláros álomhatárt is sikerült átlépnie a Shawn Levy rendezte képregényfilmnek. 

A Deadpool & Rozsomák ráadásul továbbra is zúzza a pénztáraknál. Mostanra több mint 1.3 milliárd dollárnál jár a produkció, amivel világviszonylatban jelenleg a 7. helyen áll a Fekete Párduc után az MCU-filmek sorában - írja a Cosmic Book News. 

A 200 millió dollárból készült film mindössze nyolc hét alatt több mint 621 millió dollárt keresett a hazai színtéren, amivel felülmúlta a Star Wars: Az utolsó Jedik (620,2 millió dollár) bevételét, ezzel pedig minden idők 14. legtöbb bevételt hozó filmje lett az USA-ban. De a Ryan Reynolds és Hugh Jackman főszereplésével készült film a becslések szerint hamarosan túlszányalja a 2012-es Bosszúállók (623 millió dollár) hazai bevételét is, sőt akár a 640 millió dollárt is elérheti majd belföldön, amivel a 12. helyre kapaszkodna fel minden idők legsikeresebb amerikai filmjeinek toplistáján, megelőzve a tavalyi nyár legnagyobb mozis sikerét, a Barbie-t.

Borítókép forrás: Alamy 

Kövess Minket!



Gamer szótár