Guillermo del Toro rendezheti George R. R. Martin vámpírregényének adaptációját

Guillermo del Toro rendezheti George R. R. Martin vámpírregényének adaptációját

Trónok harcával világhírűvé vált George R. R. Martin nagyon bízik benne, hogy a Lázálom is felkelti a filmesek figyelmét. 

Bár George R. R. Martint a Trónok harca (Game of Thrones) könyvekkel tette fel magát az irodalmi térképre, az amerikai szerző sok más könyvet írt, többek közt egy vámpírregényt is, amely 1982-ben jelent meg először. Persze nem egy Alkonyat-féle romantikus történetre kell itt gondolni, a Lázálom (Fevre Dream) ugyanis egy kőkemény rémregény, amely az 1800-as évek közepén játszódik a Mississippi folyón, főszereplője pedig egy hajóskapitány, akinek minden vágya, hogy megépítse álmai gőzhajóját. Ebben egy távolról érkezett rejtélyes idegen, Joshua York és még különösebb barátai lesznek a segítségére, akik csak éjjel merészkednek ki a fedélzetre. „1857 fülledt nyarán a vén folyamördög hullámai a vér ízét sodorják magukkal…” – olvashatjuk a regény hivatalos fülszövegében.

A Winter Is Coming című lapnak adott interjújában Martin elmondta, hogy már többször találkozott Guillermo del Toróval a Lázálom című regény adaptációja kapcsán. A szerző hozzátette, hogy egy forgatókönyvet is írt a projekthez, és jelenleg a jogokat is ő birtokolja, az azonban biztosra vehető, hogy nem maholnap várható a mozgóképes változat. Ennek oka, hogy Martin szerint del Toro egyelőre nem tudja teljesen elkötelezni magát a produkció mellett.

Összefutottam Guillermo del Toróval a Lázálom kapcsán. Szereti, azt mondja, hogy meg akarja csinálni… de most nem fog menni. Most itt egy projekt, majd jön egy másik, azután pedig megint egy másik. De végül meg fogja csinálni, ha addig él is, és én ki fogom várni. Szerintem a Lázálom egyszerűen fantasztikus lenne.

Bár a projekt évekre van a megvalósítástól, az írónak és del Torónak már van egy ötlete arra vonatkozóan, hogy kire is osztanák a főszereplő hajóskapitány szerepét.

A barátom, Ron Perlman lenne Abner Marsh. Ron meg akarja csinálni. Mindenki meg akarja csinálni, csak 100 millió dollárra van szükségünk” – mondta a szerző, finoman megjegyezve, hogy a filmnek pénzügyi támogatókra és forgalmazóra van szüksége. 

Borítókép forrása: Jeff Kravitz/FilmMagic

Kövess Minket!



Gamer szótár