Netflixes sorozatként tér vissza az Alkonyat, és már azt is tudni, melyik könyvet fogják adaptálni

Netflixes sorozatként tér vissza az Alkonyat, és már azt is tudni, melyik könyvet fogják adaptálni

Nem Bella, hanem Edward szemszögén keresztül fog megelevenedni a vámpíros szerelmi történet.

2023 áprilisában lehetett először arról hallani, hogy tévésorozat készül Stephenie Meyer világhírű vámpírregényei alapján, később pedig az is kiderült, hogy animációs formában dolgozzák majd fel Bella és Edward tinirománcát. Azt eddig is sejteni lehetett, hogy nem folytatásban gondolkodnak az alkotók, hanem remake-ben, most viszont kiderült, hogy pontosan melyik regény adaptációját láthatjuk majd viszont a Netflixen a Lionsgate jóvoltából.

A Variety számolt be arról, hogy az ötödik kötetet, a Midnight sunt tervezik kisképernyőre vinni, amely 2020-ban, több mint tíz évvel a tetralógia befejező kötete, a Hajnalhasadás után jelent meg. Ez a regény nem folytatás volt, hanem az első rész, az Alkonyat egyfajta átirata, amelyben Edward szemszögén keresztül ismerhettük meg az első könyv eseményeit. 

Egyelőre nem túl sok részlet látott napvilágot a készülő szériával kapcsolatban, annyit tudni, hogy Sinead Daly íróként és executive producerként is kiveszi a részét a munkálatokból – Daly olyan sorozatokon dolgozott eddig, mint a Tell Me Lies, a The Walking Dead: World Beyond és A farkas gyermekei. Továbbá Stephenie Meyer is ott bábáskodik a széria felett, executive producerként adja a nevét a folyamatban lévő produkcióhoz, akárcsak Meghan Hibbett, aki az Alkonyat-filmeken is dolgozott.

Stephenie Meyer vámpírregényeit anno egy öt filmből álló franchise-ban adaptálta a Summit Entertainment stúdió, amelyben Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner alakította a főszereplőket. Bár az írónő regényeit számtalan kritika érte, a filmek kasszát robbantottak, és a haldokló könyves piacba is új életet leheltek, miután egymás után kezdtek megjelenni az Alkonyat farvízén evező újabb és újabb kötetek. Meyer könyvei ugyanis alapjaiban formálták át a vámpírokról alkotott képet: a rettegést hozó, emberi életeket kioltó szörnyeteg jóképű, sármos figurává szelidült, aki etikus, önmegtartóztató életet él, és az esetek többségében csak állati vért fogyaszt. 

 Borítókép forrása: Summit Entertainment 

Kövess Minket!



Gamer szótár